Joyn en Supervers: een kwalitatieve samenwerking

Joyn en Supervers.be

Joyn en Supervers: wat een match! Net als Joyn, denkt ook Supervers.be in oplossingen in plaats van problemen. De stijgende vraag naar kwalitatieve, lokale producten en het gebrek aan een platform waarop je als consument ambachtelijke lekkernijen van verschillende lokale specialisten samen kan aankopen, deed bij de drie co-founders een belletje rinkelen. Hoe hun ondernemersreis, en die van hun klanten, eruit ziet? Wij kregen de ins & outs van Rob Reculé, co-founder van Supervers.be.

Rob, vertel eens. Supervers.be: Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

“Supervers.be is een online versplatform met als missie om ambachtelijke kwaliteitsvoeding opnieuw toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we door samen te werken met ondertussen meer dan 25 Limburgse specialisten die gepromoot worden op ons online platform. Op dat platform kunnen consumenten online hun boodschappen doen, net alsof ze in een fysieke winkel staan en hun brood, groenten, fruit, vis en vlees uitkiezen.

Wij zorgen er dan voor dat alles besteld wordt bij de juiste lokale handelaars, voegen alles samen in één doos en leveren het dan als één geheel bij de mensen thuis af. Die levering kan trouwens de volgende werkdag al plaatsvinden en er kan tot 5 dagen op voorhand besteld worden. Dat doen we om de versheid van alle producten te kunnen garanderen.”

Klinkt als een win-win voor zowel de consument als de handelaar! Maar wie zijn de mensen achter Supervers.be?

“Jan, Christopher en ik zijn al een tijdje bevriend en zoals goede vrienden dat al eens doen gaan wij ook graag een pintje drinken op café. Het was tijdens één van die avonden dat we wat zaten te praten over de nood aan kwalitatief winkelen. Weet je, op een bepaald moment in je leven wil je genieten van verse producten maar zit het leven soms in de weg. De dagdagelijkse drukte die komt kijken bij een job, een gezin en hopelijk een sociaal leven, zorgt ervoor dat we sneller voor de supermarkt kiezen dan voor verschillende, lokale specialisten.

Wij wilden dit anders en twee dagen later was het idee van Supervers.be geboren. Slechts een half jaar later lanceerden we ons online platform.”

Van een vliegende start gesproken! Kan je nog even uitbreiden over de reden waarom Supervers.be opgestart werd?

“Graag zelfs. Wij geloven alledrie dat ambachtelijke kwaliteitsvoeding, aangeboden door lokale specialisten, toegankelijk moet blijven. Want laten we even eerlijk zijn: de wereld is op dat vlak enorm veranderd gedurende de afgelopen 15 jaar. E-commerce is de normaalste zaak van de wereld geworden op vlak van kleding, elektro, speelgoed, … Maar op vlak van verse voeding blijven we een beetje achter.

E-grocery, zoals dat heet, staat in België echt nog in zijn kinderschoenen. De vraag is er, dat staat vast. Maar veel zelfstandigen hebben niet meteen de expertise in huis om e-grocery uit te bouwen. Vaak blijven ze ook vasthouden aan de klassieke winkelconcepten. De consument wil echter meer.

Het is vandaag zo gemakkelijk om alles online te bestellen. Enkel het kwalitatieve, lokale gegeven blijft vaak uit. En daar komen wij tussen. Door onze tussenkomst moet de lokale handelaar zich geen zorgen maken over het beheer van een webshop of over logistieke vraagstukken. Wij gebruiken ons talent voor logistieke en administratieve taken en laten de productexpertise waar die thuishoort, bij de lokale handelaar.”

Daar zit inderdaad veel werk achter dat jullie van de handelaars wegnemen. En hoe werkt dit dan precies praktisch?

“Wij werken samen met een selectief aantal lokale experten in hun vak. Dat doen we bewust. We krijgen regelmatig aanvragen van handelaars om op ons platform te mogen staan en we bekijken dit aanvraag per aanvraag. Voor ons heeft kwaliteit de hoogste prioriteit, maar we bekijken ook steeds hoe we ons aanbod kunnen uitbreiden. Zo hebben we momenteel meer dan 50 soorten kaas in ons assortiment.”

Heb je enkele voorbeelden van samenwerkingen, Rob?

Een van onze grootste partners is ‘t Vitamientje in Hasselt. Maar ook Slagerij Vincent uit Genk mogen we toevoegen aan die lijst. Voor onze eieren kunnen we terecht bij een eierboer uit Kinrooi. 

En last but not least: welke rol speelt het digitaal loyaliteitsplatform van Joyn in het succes van Supervers.be?

Wij zijn zowel klant, als partner van Joyn en dat is met een reden zo.

Joyn is zelf een lokaal concept dat lokale ondernemingen wil ondersteunen en daar staan wij natuurlijk volledig achter. Wij vertellen het Joyn-verhaal dan ook graag aan onze eigen partners zodat ook zij hier hun voordeel uit halen.

Als klant willen wij samen met Joyn vooral inzetten op 3 punten:

  1. Klantenloyaliteit visueel maken
  2. Automatische reviewcampagnes versturen
  3. Joyn advertising gebruiken

Want hoewel wij voorstander zijn van ambachtelijke traditie, geloven wij steevast in durven vooruitblikken en meegaan met onze tijd. En daar zijn zowel Supervers.be als Joyn de meest geschikte partners voor.

Wil je graag het volledige interview beluisteren? Dat kan via onze podcast. Klik hier voor onze allernieuwste aflevering!

Benieuwd naar hoe Joyn ook jouw zaak met digitale klantenbinding op de kaart kan zetten? Neem alvast even hier een kijkje naar onze verschillende formules. Er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.