Jilles Beer & Burgers, waar Joyn al helemaal is ingeburgerd

Jilles Beer & Burgers

Jilles Beer & Burgers en Joyn zijn een team om u tegen te zeggen. Jilles Beer & Burgers staat vooral bekend om hun smakelijke burgers en hun uitgebreide bierkaart. Wat wij onthouden is hun missie om de lokale economie te helpen groeien, terwijl ze België blijven voorzien van hun artisanaal menu. Wat hun plannen zijn voor de nabije toekomst en hoe Joyn hen hierin kan bijstaan? Wij spraken met Pieter Van Loocke van Jilles & Burgers.

 

Dag Pieter, kan je ons wat meer vertellen over het ontstaan van Jilles Beer & Burgers?

“Mijn vennoot, Jilles, startte in 2010 samen met zijn vader een brasserie. Daar stonden wel al twee burgers op de kaart, maar ze speelden nog geen hoofdrol in het restaurant. Jilles was thuis in de theaterwereld, waardoor hij de kans kreeg om in alle uithoeken van de wereld te genieten van de beste hamburgers. België was toen nog niet bekend met het burgerconcept en Jilles’ papa focuste ook liever op het brasserie-gegeven.

Na het overlijden van zijn vader, volgde Jilles zijn intuïtie en koos ervoor om te focussen op burgers en bier. Daarna kwam ik tevoorschijn en de rest is geschiedenis. Dat buikgevoel behouden we tot op de dag van vandaag nog in ons ondernemerschap. En dat maakt volgens ons het verschil tussen ons en onze concullega’s.”

 

Wat een mooie start! Maar vertel eens, komt er binnenkort ook een Limburgse vestiging aan?

“Awel, wij hebben de optie ‘Hasselt’ bekeken. En hoewel we grote fan zijn van de stad zelf, houden logistieke en praktische uitdagingen ons voorlopig nog even in het westen van het land. Onze vestigingen in Oost en West-Vlaanderen en sinds kort ook in Brussel eisen momenteel al onze aandacht op en dat kunnen we goed bolwerken.

Wij vinden het ook belangrijk om onze mensen optimaal te kunnen bijstaan in hun job. En cultuurgewijs kunnen we dat beter in onze eigen côté. Maar dat betekent niet dat het in de toekomst nooit zal gebeuren. Sterker nog, we hebben het woord ‘franchise’ opgenomen in ons groeiplan van dit jaar.”

 

Jullie doen via jullie website duidelijk aan storytelling. Was dit een bewuste keuze?

“Wij zijn trots op ons verhaal en dat brengen we dan ook graag naar buiten. In de toekomst willen we nog meer toespitsen op het lokale DNA. De bakermat van de hamburger mag dan misschien wel in Amerika liggen, maar wij bij Jilles Beer & Burgers zijn trots op onze Belgische grondstoffen. Wij willen dan ook fier onze lokale, Belgische partners tonen die elke dag weer het verschil maken voor onze Belgische burgers en bieren.

Want we geloven niet enkel in de kracht van lokale ingrediënten, maar willen ook graag onze plaatselijke economie boosten. Het geeft ons veel voldoening om samen te werken met lokale ondernemers. Ze gaan op de juiste manier om met hun personeel, gebruiken de juiste grondstoffen en hebben de juiste visie naar de toekomst toe. Voor ons is het een logische en gemakkelijke keuze om te gaan voor plaatselijke leveranciers.”

 

Daar kunnen wij alleen maar mee instemmen! Waar krijgt het digitaal loyaliteitssysteem van Joyn een plek in het Jilles Beer & Burgers-verhaal?

 “Wij zijn al sinds 2015 klant bij Joyn en geloven steevast in de kracht van klantendata. Dat gaat zelfs zo ver terug tot de kruidenierswinkel van mijn ouders, die ook promo’s uitdeelden aan hun klanten. Het verschil met vandaag is het verzamelen van data die je slim kan inzetten voor je zaak.

Wij ondernemen beredeneerd vanuit ons buikgevoel, maar verliezen het commerciële plaatje natuurlijk niet uit het oog. Via Joyn krijgen we inzichten in het leven en koopgedrag van onze klanten en die informatie is goud waard. Joyn is zonder twijfel de enige tool in Vlaanderen die dit voor ons kan waarmaken, dat zouden wij zelf nooit kunnen.

Ik raad ondernemers zeker aan om gebruik te maken van de begeleiding die Joyn aanbiedt. Ikzelf heb alvast een nieuwe afspraak ingepland, want ik ben er zeker van dat we er nog meer kunnen uithalen.”


Geen probleem, Pieter. Doen we die meeting dan met een burger en een biertje?

Wil je graag het volledige interview beluisteren? Dat kan via onze podcast. Klik hier voor onze allernieuwste aflevering!

Benieuwd naar hoe Joyn ook jouw zaak op de kaart kan zetten? Neem alvast een hier een kijkje naar onze verschillende formules. Er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.