Je krijgt het allemaal niet cadeau! Zo communiceer je best naar je klanten voor en tijdens de coronakerst.

De maand december is traditioneel een topmaand voor tal van lokale handelaars. ‘Do or Die’ hoor je wel eens in de wandelgangen van de zelfstandige ondernemer. Maar ook dit jaar wordt het er niet makkelijker op. Het coronavirus verspreidt zich sneller dan de pakjesdiensten kunnen leveren en elke week is het weer bang afwachten naar de nieuwe maatregelen van de regering.

‘Verspil nooit een goede crisis’.

Never waste a good crisis’, is een bekende uitspraak van Winston Churchill. De Britse staatsman gaf hiermee aan, dat de Verenigde Naties haar bestaan te danken had aan een minder leuke periode, die aan de oprichting van het instituut voorafging.

Als lokale winkelier kan je ook deze periode de zaken op zijn beloop laten of gebruik maken van de tools die je voorhanden hebt.

Communicatie is een van de belangrijkste instrumenten die je als handelaar hebt. Zeker in de maand december zoeken veel consumenten informatie om hun kerstaankopen rond te krijgen. Waarom zou je ze de informatie dan niet geven? Zo vermijd je dat een klant achter zijn wensen moet gaan zoeken en vervul je de wensen van je klant nog voor dat hij zijn zoektocht heeft gestart.

Joyn: een voordeel voor jou, een cadeau voor jouw klanten

Wat kan jij als handelaar doen? Foeteren op de politici? De virologen verwensen? Aangezien geen van deze opties zoden aan de dijk brengen, steek je je tijd beter in jouw klanten. Want het zijn zij die jouw decembermaand maken.

Het is dus nu het moment om aan de slag te gaan. Open snel je klantenportaal en ga aan de slag.

  • Bereid je boodschap voor: we zijn ervan overtuigd dat jouw zaak heel wat te bieden heeft!
  • Een coupon doet wonderen: zeker in december ontvangen jouw klanten graag een extraatje.
  • Het is zeker nu, het ideale moment om een extra campagne uit te sturen. Jouw klanten verwachten zekerheid en jij bent als lokale handelaar de aangewezen persoon die niet alleen kan adviseren maar ook kan leveren.
  • Bekijk de zaken creatief. Misschien kan je in december aan huis leveren? Je kan je klanten hun bestelling op voorhand leuk inpakken zodat zij dat niet meer moeten doen… De mogelijkheden om klanten te overtuigen zijn eindeloos!
  • Misschien plan je tijdens de feestdagen afwijkende openingsuren. Ook dit is een goede reden om aan je klanten te laten weten.
  • Vergeet niet de kracht van een ‘one-time campaign’. Ken je deze functionaliteit
    nog niet of wens je hierbij wat hulp. Dan hebben wij een speciale aanbieding voor jou! Contacteer onze consultants nu.

Gebruik deze troeven zeker! Zo maak je er voor jezelf en voor al jouw klanten een leuke kerst van. Je klanten zien misschien niet je glimlach achter je mondkapje, maar je enthousiasme kan je wel laten blijken door een aanstekelijke Joyn-campagne!

C’est le moment idéal afin d’envoyer votre nouvelle campagne. Vos clients l’attendent sûrement. De plus, en tant que commerçant local, vous êtes la personne idéal pour les conseiller et répondre à leurs besoins Préparez votre message: nous sommes convaincus que votre commerce a beaucoup de chose à offrir. Un coupon fonctionnera à merveille : surtout en décembre, vos utilisateurs aimeront recevoir un petit extra. Soyez créatifs ! Peut-être pouvez-vous faire des livraisons à domicile en décembre ? Vous pouvez aussi emballer vos produits avec un joli papier afin que vous clients n’aient plus à le faire… Les manières de convaincre vos clients sont infinies. Suivez nos conseils ! De cette manière, vous et vos clients passeront à coup sûr un bon Noël. Vos clients ne verront peut-être pas le sourire derrière votre masque, mais vous pouvez leur montrer votre enthousiasme via une contagieuse campagne Joyn.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.