Joyn zorgt voor een extra ervaring

Wij vinden klantencommunicatie enorm belangrijk. Alleen, als slager is het niet eenvoudig om aan klantengegevens te geraken. Voor ons is de grote sterkte van Joyn dat we gegevens kunnen verzamelen, zonder dat we daar ook maar iets voor moeten doen. En dat we onze klanten daardoor persoonlijk op de hoogte kunnen brengen van onze acties, promo’s of sluitingsdagen.”

Aan het woord is “Bart Vingerhoets” van Slagerij Vingerhoets, al sinds 1985 een gevestigde waarde in Mechelen. Nog niet zo heel lang geleden kwamen ze in contact met de digitale klantenkaart van Joyn en ze waren onmiddellijk fan.

“We merkten vrij snel dat de introductie van de Joyn-kaart een positieve impact had op onze omzet. Op zich logisch. Joyn-klanten komen niet alleen vaker terug, ze geven ook meer uit.”


Waarom komen Joyn-klanten vaker terug, denk je?

“Simpel. Wie krijgt er niet graag eens een cadeautje? Klanten vinden het fijn dat hun trouwe aanwezigheid geregeld wordt beloond. Het is een vorm van dankbaarheid van onze kant en dat wordt geapprecieerd. 

Bovendien kunnen we dankzij het verkregen klantenbestand nu ook heel gericht en persoonlijk met onze klanten communiceren, wat de klantenervaring uiteraard alleen maar  bevordert. Zo merken bijvoorbeeld we dat onze klanten heel positief reageren wanneer ze een mail met een kortings- of verjaardagscoupon ontvangen.”

Knap! Maar als ik je zo bezig hoor ben jij best ook wel een digitale specialist?

“Eigenlijk niet. Maar het handelaarsportaal, het achterliggende systeem achter de digitale klantenkaart, is echt wel gebruiksvriendelijk. Ik had zelf nooit gedacht dat ik ooit op regelmatige basis e-mails zou uitsturen naar mijn klanten, zonder dat ik daar telkens de hulp van mijn dochter zou moeten voor inroepen.

Tijdens de feestdagen verdelen we altijd een fysieke eindejaarsfolder. Via het portaal is het ook heel eenvoudig om die digitaal uit te sturen. Dat is een stuk goedkoper en er wordt actief op gereageerd.”

“Die verjaardagsmailtjes verlopen trouwens volledig automatisch. Ik heb één keer ingesteld dat ik mijn jarige klanten 350 gemengd gehakt cadeau wil doen en het systeem doet de rest. Tot de rapportering toe.”

 

Hoe bedoel je?

“Van alles wat je doet, vind je in het handelaarsportaal een rapportje met de resultaten. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoeveel mensen de verjaardagcoupon hebben opgenomen en hoeveel extra omzet die coupons hebben gegenereerd.

Weet je. Slagers moeten elke dag vroeg op en werken lange dagen. Jij bent met zoveel dingen bezig dat je soms niet meer weet of je nu een goede of mindere week achter de rug hebt. Ik open dan het portaal en zie in een oogopslag wat er zich allemaal in de zaak heeft afgespeeld. Hoeveel scans waren er, hoeveel nieuwe klanten, hoeveel opgenomen coupons,… In geen tijd ben ik weer helemaal bij.”

Gebruiken al je klanten Joyn ?

“Wij moedigen het in ieder geval heel erg aan. Zo vragen we bij de betaling altijd of de klant een Joyn-kaartje heeft. Als ze er nog geen hebben, geef ik er eentje mee. Uiteindelijk halen ze er alleen maar voordeel uit. Het is gratis en geeft je toegang tot leuke cadeaus op je verjaardag en kortingen in het algemeen. Bovendien kunnen ze met datzelfde kaartje terecht bij alle Joyn-handelaars in Mechelen en ver daarbuiten, in plaats van voor elke handelaar een andere kaart te moeten gebruiken. Dat vinden ze uiteraard ook geweldig.

Het is ook grappig om te zien hoe kinderen reageren op de iPad op de toog. Ze mogen dan zelf de klantenkaart van de ouders scannen. Dat is telkens opnieuw een leuke ervaring en zoals je weet zorgen leuke ervaringen ervoor dat mensen met plezier terugkomen.”

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.