Wie kan er vandaag nog zonder klantenbestand?

Bakkerij Van Thillo is al jaren een van de vaste waarden in het Kempische straatleven. In de eerste plaats door hun grenzeloze aandacht voor kwaliteit en pure ingrediënten. Maar ook een klein beetje basismarketing is hen niet vreemd. Wie kan vandaag trouwens nog zonder? Zo maakten ze gebruik van een klassieke stempelkaart, waarbij je kon sparen voor een gratis brood. Totdat ze in november 2015 besloten om met Joyn te werken. Wij vroegen aan dochter Jenthe naar de reden van die keuze.

”Op een gegeven moment beseften we dat die kartonnen stempelkaart eigenlijk helemaal niet handig en effectief was. Zo moesten we onze klanten na elke 10 aankopen telkens een andere klantenkaart bezorgen en stond het stempelmateriaal ons meer in de weg dan lief was.”

“Maar het meest vervelende was nog dat we, ondanks het intensieve gebruik, totaal geen gegevens hadden over onze klanten. Hoewel we nog niet zo veel ervaring hadden met social media of massa-mailings, begrepen we wel dat we daar vandaag niet meer zonder konden. We zijn dan op zoek gegaan naar een betaalbare tool waarmee we op een eenvoudige manier een klantenbestand konden aanmaken en zo zijn we bij de digitale klantenkaart van Joyn terechtgekomen.”

En jullie waren onmiddellijk verkocht?
“Eigenlijk wel ja. Wij vonden het altijd al enorm belangrijk om onze klanten net dat tikkeltje meer te bieden. We ervoeren meteen dat je via Joyn niet alleen heel efficiënt klantengegevens kan verzamelen, maar ook dat jij je klanten heel eenvoudig leuke extraatjes kan aanbieden. Waardoor zij op hun beurt weer sneller naar de winkel terugkeren.”

Hoe gebruik je die klantengegevens dan?
“Toen we nog niet met Joyn werkten, konden we eigenlijk alleen maar in de winkel zelf met onze klanten communiceren. Omdat we nu bijvoorbeeld ook het e-mailadres van onze klanten hebben, kunnen we onze klanten bereiken waar en wanneer we willen. Zo gebruiken we de mailingtool van Joyn om de klanten een berichtje te sturen bij speciale gelegenheden zoals Sinterklaas, Moederdag, Kerstmis of noem maar op. Maar ook als we een speciale promotie hebben of een paar dagen gesloten zijn.”

“Daarnaast krijgen jarige klanten via die mailingtool automatisch een mailtje met een leuke verjaardagscoupon in hun mailbox. Ook wanneer we klanten al een tijdje niet meer hebben gezien wordt er automatisch een mailtje met een kleine attentie verstuurd.” 

Met succes?
“De resultaten van die mails zijn ronduit positief. Met de verjaardagsmailtjes maken we niet alleen zo goed als elke klant gelukkig. Wij merken ook duidelijk dat na een automatische campagne mensen effectief langskomen om hun coupon in te wisselen en dat de omzet stijgt. Want klanten die hun coupon komen inruilen, kopen doorgaans ook altijd iets extra.”

“Begin dit jaar wouden we onze klanten bedanken voor hun aankopen van het voorbij jaar. Daarom stuurden we hen een coupon voor een gratis rijststaartje. In totaal namen maar liefst 294 mensen die coupon op. Samen spendeerden ze maar liefst meer dan 2400 euro. Top toch! Niet?”

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.