Je digitale klantenkaart gegeerd maken? Vijf tips

Hoe maak je klanten warm voor je digitale klantenkaart?
Zet al hun twijfels aan de kant en speel in op de voordelen. Zó doe je dat:

1. Toon hoe gemakkelijk het werkt 

Een digitale klantenkaart aanvragen is nergens zo gemakkelijk als bij joyn. Een mailadres opgeven en klaar – de tijd van ellenlange formulieren invullen ligt achter ons. En de kaart gebruiken? Ook simpel: scannen bij de tablet en het bezoek is geregistreerd!

2. Benadruk dat het gratis én spamvrij is

De consument argwaant weleens beloningssystemen. “Hm, en daar zijn geen extra kosten aan verbonden?”. Geef duidelijk aan dat je digitale klantenkaart gratis is. “Maar dan krijg ik voortdurend mails?” Counter die bezorgdheid: bevestig dat hij alleen berichten ontvangt die hem interesseren.

3. Zeg dat punten verdienen vooruit gaat

Je kent ze wel: de digitale klantenkaart waar je ocharme 1 puntje krijgt vanaf … 25 euro. Niet bij joyn! Je klant ontvangt punten bij élke aankoop. Liket hij je Facebook-pagina? Is het de verjaardag van je zaak? Strooi met extra veel punten! Zo gaat het verzamelen vooruit!

4. Zet je beloningen in de kijker

Toon je klant meteen wat zijn digitale klantenkaart oplevert. Steek in je aanbod zeker een ‘weinig punten-beloning’. Heb je een frituur? Zeg dan bijvoorbeeld: “Bij je tweede bezoek krijg je al een frisdrank gratis!” Of pak uit met een unieke beloning. “Honderd punten gespaard? Dan leer je tijdens een workshop ons heerlijke stoofvlees maken.”

5. Promoot het joyn-netwerk

Ja, je bezoeker gebruikt zijn digitale klantenkaart in je zaak. Maar vertel hem dat hij ermee ook terecht kan bij alle andere joyn-locaties. Eén kaart dus, voor al zijn favoriete winkels!

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.