Waarom een e-mail versturen naar klanten? Hierom!

Een e-mail versturen naar je klanten? Een goed idee. Zo onderhoud je het contact en verwelkom je hen vroeg of laat weer in je zaak. Wanneer een e-mail versturen? Vijf inspiratietips!

1. E-mail versturen om een event aan te kondigen

Organiseer je een laatavondshopping, happy hour, opendeurdag, …? Laat het je klanten weten door een e-mail te versturen. Zo warm je hen vast op voor je event. En sturen zij je bericht waarschijnlijk zelfs door naar vrienden. Tip: vermeld in de onderwerpregel plaats en datum van je event: dat doet lezers doorklikken.

2. E-mail versturen om ‘welkom’ en ‘bedankt’ te zeggen

Vriendelijkheid: dat wil de consument ervaren. En daarvoor keert hij terug naar je zaak. Zorg dat je daarin uitblinkt, bijvoorbeeld door een e-mail te versturen. Verwelkom nieuwe klanten en laat weten hoe blij jij bent met hun komst. En bedank loyale klanten voor hun trouw. Wedden dat die kleine attentie in de smaak valt?

3. E-mail versturen om iets nieuws in de kijker te zetten

Staat er een nieuw broodje op je menukaart? Verdeel je een nieuw merk in je kledingzaak? Of serveer je een trendy drankje in je koffiebar? Breng klanten dan op de hoogte door een e-mail te versturen. Voeg een kortingsbon toe voor je nieuwe product. Dat moedigt aan om het eens een kans te geven.

4. E-mail versturen om de afvalligen terug tot bij je te roepen

Herinner je je dat gesprek met die leuke klant van maanden geleden? Helaas zag je hem nog niet terug. Zonde! Stuur een e-mail naar je slapende klanten met de boodschap dat je hen mist, zo kom jij weer in hun gedachten. Kleppers als Zalando en Bol.com sturen die ‘we missen je-mails’ mét korting als extra motivatie om terug te keren. Probeer het ook eens.

5. E-mail versturen om feedback te vragen

Je wilt dat je klanten tevreden zijn – zodat ze blijven komen en anderen enthousiast maken. Maar hoe weet jij of ze content zijn? Eenvoudig: vraag ernaar door een e-mail te versturen met een mini-enquête. Een snelle en gemakkelijke manier om een schat aan info te krijgen.

Door een e-mail te versturen zet je klanten in beweging. En dat is wat jij wilt, toch?

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.