Waarom McDonalds start met een spaarprogramma en wat jij hiervan kan opsteken

Waarom McDonalds start met een spaarprogramma en wat jij hiervan kan opsteken

Op 5 oktober kondigde McDonalds in Nederland aan dat ze weldra zouden starten met een spaarprogramma voor hun klanten. Zo wordt het mogelijk om bij elke bestelling punten te sparen. Deze punten kunnen klanten later besteden aan gratis producten. Op zich geen revolutionaire vooruitgang maar waarom doet McDonalds dit nu eigenlijk?

Belonen via een spaarprogramma doet terugkomen

Het is lang geen geheime ‘sleutel tot succes’ meer dat klanten belonen zorgt voor meer terugkerende klanten. En dat terugkerende klanten zorgen voor meer omzet, is ook een open deur intrappen. En extra omzet is voor elke winkelier, of het nu een multinational is of een lokale winkelier, de belangrijkste reden om te blijven groeien.

Zijn de Nederlanders dan uitgekeken op de papieren kortingsbonnen? Neen hoor, deze werken nog steeds. McDonalds investeerde echter de laatste jaren hard in hun digitale applicatie. Momenteel registreerden zich al drie miljoen gebruikers en een op drie consumenten gebruikt de app drie maal per maand. Met de MyMcDonald’s Reward wil de multinational zich volgens eigen zeggen ‘persoonlijker en relevanter’ maken.

Van BigMac naar BigWin

Is McDonalds dan zo trots op hun klanten dat ze hun willen belonen? Ja en neen. Achter het spaarprogramma zit een schat aan gouden informatie waarmee de marketingafdeling aan de slag kan. Zo weet McDonalds perfect wat, wanneer en hoeveel jij consumeert. En zo kunnen ze doelgericht acties opzetten. Maar ze weten ook zeer eenvoudig voor welke gratis producten jij als beloning kiest. Zo blijkt het aantal verzilverde rewards voor 25% te bestaan uit een kleine portie frietjes. Meer dan een snelle hap voor de data-analisten van McDonalds…

Wat McDonalds doet, kan ook jij doen

Is wat de hamburgergigant doet iets exclusiefs voor de grote jongens? Helemaal niet! Met het spaarprogramma van Joyn doe je net hetzelfde. McDonalds claimt dat het uniek voor Nederland is dat de gebruiker hun eigen ‘spaardoel’ kan zien. Wel, dat kan je met Joyn al vijf jaar. Misschien keken ze wel zeer goed naar onze app…
Samengevat: als lokale winkelier kan je op zijn minst even veel als de beursgenoteerde bedrijven.

In je handelsportaal :

  • Beheer je je eigen klantenbestand
  • Leer je je klanten beter kennen
  • Zet je eenvoudige doelgerichte campagnes op
  • Creëer je coupons die je klanten aanzetten tot actie
  • Automatiseer je al je marketingacties

Waarom zou je dan twijfelen? Voor een fractie van hun investering bereik je net hetzelfde! Benieuwd hoe eenvoudig het kan gaan? Vraag vandaag nog een gratis demo en op de tijd dat je een BigMac-menu achter de kiezen hebt, ben je klaar om jouw eerste campagnes uit te sturen. Smakelijk!

Luk Balcer
Communication Wizzard bij Joyn en fan van de lokale hamburgerzaak

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.