Verbeter de online reputatie van je zaak met deze 3 tips!

online reputatie - 5 sterren

Aah, de wondere wereld van sociale media, online merkidentiteit en slechte online reviews. Doet het jou huiveren? Dan hebben we goed nieuws, want wij hebben dé manier gevonden om je online zichtbaarheid om te draaien naar iets positiefs. Ja, het is waar dat je jezelf (en daarmee ook je zaak) kwetsbaar opstelt door digitaal aanwezig te zijn. Maar stel je even voor dat je tientallen, wat zeggen we, honderden nieuwe klanten de weg naar jouw zaak kan doen vinden, ook met negatieve online berichten. Dat kan niet, zeg je? Natuurlijk wel! En dat met behulp van deze 3 tips.

Tip 1: Verzamel Google Reviews

Wanneer jij een nieuwe aankoop doet, doe je die dan blindelings? Of bekijk je eerst een aantal reviews van klanten die jou voorgingen? Natuurlijk wel. Dat doen we allemaal. Ja, hoor, jouw klanten ook. 

Hoe zit het met jouw Google Review pagina? Staat deze bomvol met mooie woorden van jouw cliënteel? Zo nee, is er geen reden tot paniek. Want je kan er nog altijd voor zorgen dat je binnenkort blaakt van trots bij het lezen van positieve reacties. 

Eén manier om dat te doen is simpelweg meer Google Reviews verzamelen. Je kan natuurlijk wachten tot dit organisch gebeurt, maar een klein duwtje in de rug van je trouwe klanten kan zeker geen kwaad.

TIP: Stuur een e-mail naar je klanten met de vraag om een Google Review te schrijven. Een tevreden klant trekt namelijk nieuwe klanten aan.

Kan je hierbij wat hulp gebruiken? Bekijk dan hier hoe wij dit voor jou aanpakken.

  • Een tevreden bezoeker komt vaker terug. Hierdoor verhoogt jouw omzet.
  • Klanten tevreden houden is veel goedkoper dan te investeren in nieuwe klanten.
  • Elke tevreden klant is jouw persoonlijke ambassadeur. Mond-aan-mondreclame werkt ook in 2022 nog steeds het allerbest.

Tip 2: Reageer positief op negatieve reviews

In het bijna onmogelijke geval dat je toch een negatieve review tegenkomt, is de eerste boodschap: rustig blijven. Het is bijna onrealistisch om te denken dat je iedereen even gelukkig kan maken.

Maar een negatieve review doet pijn, zeker wanneer deze online terug te vinden is. Wat als je dit nu eens aanpakt als een kans in plaats van een probleem. Je krijgt namelijk de opportuniteit om van een ontevreden klant een echte ambassadeur van jouw zaak te maken.

Hoe doe je dat? Door positief te reageren op negativiteit. Vertelt je klant in zijn review dat hij teleurgesteld was in één van je producten? Excuseer je dan in je reactie en nodig hem uit om samen een oplossing te zoeken.

Lees je in een andere review dat een klant ontevreden was over je service? Vertel hem dan dat je hem waardeert als klant en je graag de kans krijgt om dit recht te zetten.

Tip 3: Google jezelf

Google is your friend, ook wanneer je je eigen naam opzoekt. Zo krijg je namelijk een hele lijst te zien met negatieve en positieve opmerkingen over jou en je zaak.

Is dat confronterend? Zeker en vast! Maar het geeft je ook de mogelijkheid om onterechte opmerkingen te melden en een aanvraag te doen om deze te verwijderen.

We vatten graag samen met welke tips je jouw online reputatie in een oogwenk verbetert:

  1. Verzamel actief Google Reviews
  2. Reageer positief op negatieve reacties
  3. Google jezelf

 

Wil je jouw zaak nog sterker laten groeien, inzetten op klantentrouw en al je marketingtools in een handomdraai beheren? Boek dan nu je gratis demo en onze success coach helpt je met veel plezier verder.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.