Wanneer het leven duurder wordt, beloon je klanten dan extra voor hun trouw

Stijgende energierekeningen, prijzen aan ‘de pomp’ die recordhoogtes bereiken en leveranciers die duurdere grondstoffen doorrekenen. Het leven wordt voor zowel de handelaar als de klant alsmaar duurder. Voor handelaars betekent dit een noodzakelijke herschikking van de financiën. ‘Waar kan ik op besparen’ en ‘moet ik mijn prijzen verhogen’ zijn dan ook vragen, die wij vandaag geregeld in ons handelaarsnetwerk horen. 

Paniek is altijd een slechte raadgever. Neem dus zeker je tijd om alles in kaart te brengen en overleg met je boekhouder hoe je de situatie het best kan aanpakken. Kijk naar de posten die het meeste impact hebben op je handelsbalans. Kan je de kosten op je energieverbruik op een eenvoudige manier drukken, dan is dat bijvoorbeeld meegenomen. Misschien is het beter om je voorraad te beperken, om zo de druk op je financiën te verminderen… Er zijn tal van ingrepen mogelijk die je toelaten deze storm te doorstaan.

Elke crisis heeft opportuniteiten

Laten we niet rond de pot draaien: de koopkracht van jouw klanten daalt. Het logisch gevolg is dat gezinnen hun budget moeten herschikken. Ze zullen hun aankopen bijgevolg nog bewuster plannen. Meer dan ooit zal ook jouw klant uitpluizen waar ze meer voordeel kunnen halen. Een klant wordt zo vatbaar voor veranderingen. Maak gebruik van deze situatie en bedenk wat jij kan doen om jouw zaak extra in de etalage te plaatsen.

Verleid je (nieuwe) klanten

Vaak ben je als lokale handelaar geneigd om te knippen in je marketingkosten. Maar is dat de juiste oplossing? Hoe minder je van je laat horen, hoe meer je ‘concurrenten’ op de voorgrond treden. We geven je enkele tips om de situatie naar jouw hand te zetten.

  • Je vasten klanten zorgen voor de grootste omzet. Zorg dat ze jou trouw blijven en dat ze niet kiezen voor alternatieven.
  • Maak werk van een stevige promotie op een of meerdere artikels. Deze ‘trekkers’ zorgen ervoor dat je klanten sneller geneigd zijn om ook andere aankopen bij jou te doen.
  • Creëer nieuwe belevingen. Werk samen met de koffiezaak om de hoek en bied een ‘gratis’ koffie aan bij een aankoop van €25. Zo winnen jullie beiden!
  • Blijf positief. Winkelen is een sociale bezigheid. Een lachende winkelier zorgt sneller voor terugkerende klanten dan uitbaters die voortdurend vertellen hoe slecht het wel niet is.
  • Beloon je klanten. Bied hun een unieke en tijdelijke korting aan. Of laat ze sparen voor een artikel waar ze de waarde goed van kunnen inschatten. Een gratis broodje? Een potje préparé? Een gratis familiefriet? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Klanten belonen voor hun aankopen werkt altijd. Met Joyn als middel om klanten te binden scoor je op alle vlakken. Je creëert snel campagnes, bepaalt zelf hoe je je klanten beloont en je brengt hen tijdig persoonlijk op de hoogte. Zo zijn ze sneller geneigd om jouw zaak als ‘rots in de branding’ te zien.

Wil je graag weten hoe je je zaak met Joyn kan uitbouwen tot een ware hotspot, contacteer dan snel een van onze succescoaches. Zij geven je maar al te graag een vrijblijvende demo en tonen je aan de hand van praktische voorbeelden waar jouw winst zit.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.