Welke boekingstool past het beste bij jouw zaak?

Winkelen op afspraak. Het afgelopen jaar leerde ons dat klanten dit best wel aangenaam vinden. Niet alleen worden ze onmiddellijk geholpen en verliezen ze geen kostbare tijd in die, laten we eerlijk zijn, vervelende wachtrij. Het bezorgt hen ook een soort van luxe-gevoel, omdat jij hen in een exclusief tijdslot nog persoonlijker kan helpen. Ook voor handelaars bleken deze momenten soms een verademing in een anders toch best hectische omgeving.

Denk jij er aan om ook in de toekomst op bepaalde momenten nog op afspraak te werken? Maar zoek je nog een ideale planningstool die perfect past bij jouw zaak? Wij maakten alvast een handig overzichtje van 5 online tools, waarmee je klanten heel eenvoudig online kunnen reserveren.

Vijf online boekingstools

1. Setmore

Ecologisch

Facebook

Instagram

Proefperiode van 30 dagen

Online reserveren

Website

In 2011 is de start-up Setmore met hun gratis planningssoftware van start gegaan. Met hun tool boeken je klanten online en houd je heel eenvoudig alle afspraken bij. Vooral voor de ecologische handelaars onder ons is dit de ideale boekingstool. Elke maand zetten ze 1% van hun inkomsten opzij, om bomen te planten over de hele wereld. Met deze zorggerichte mindset zijn ze goed op weg op de wereld te veroveren.

Wat haal je eruit?

Klanten kunnen heel snel en eenvoudig online reserveren. Met de verschillende integratiemogelijkheden, kunnen je klanten nu ook via jouw Facebook Business pagina, Instagram-pagina en Instagram-posts boeken.

Je integreert de software ook met verschillende websites, waaronder WordPress, Joomla, Weekly … maar ook met een widget op je eigen websiteplatform. De sociale media en website-integraties starten al in het gratis prijsplan, maar met een proefperiode van 30 dagen, probeer je ook heel eenvoudig de andere plannen uit.

2. Bookeo

Facebook

Instagram (enkel als link)

Proefperiode van 30 dagen

Online reserveren

Website

Wereldwijde speler

Bookeo heeft zich tijdens de lockdowns tot een grote speler ontwikkeld. Met hun planningssoftware maken ze het handelaars zoals jij heel eenvoudig om hun afspraken bij te houden. Geen overtollige en complexe zaken, maar een heel gemakkelijk en intuïtief platform. Met een groot bereik is de boekingstool van Bookeo bekend in verschillende landen.

Wat haal je eruit?

Net zoals Setmore, biedt ook Bookeo verschillende integraties aan. Op je website, je Facebook-pagina of Instagram-pagina … met een klik op de knop boeken je klanten meteen een afspraak! Ze worden ook automatisch nog eens op de hoogte gebracht van hun afspraak. Zo zorg je ervoor dat je klanten zeker komen opdagen! Met een volledig gratis proefperiode van 30 dagen start je zo je planningstool op maat op.

3. SimplyBook.me

Facebook

Instagram

Proefperiode van 14 dagen

Online reserveren

Website

Met het onlinereserveringssysteem van SimplyBook.me maken je klanten heel gemakkelijk een afspraak online. Net zoals Joyn ligt hun focus op jou als handelaar, met een dienstverlenend bedrijf. Met meer dan 10 jaar ervaring en 30 miljoen online boekingen bieden ze als topspeler nu ook aan jou hun tool aan.

Wat haal je eruit?

Je klant boekt online en ontvangt kort voor de afspraak een kleine herinnering via sms of mail. Net zoals bij Joyn, kan je ook hier klantengegevens verzamelen. Net zoals met de webshopintegraties van Joyn,  integreer je SimplyBook.me met websites van WordPress, Joomla … of je eigen platform. Ook met een simpele knop op je Facebook-pagina en Instagrampagina boeken je klanten heel eenvoudig hun afspraak. Je start meteen gratis of met een gratis proefversie van 14 dagen.  

4. Square Appointments

Facebook

Instagram

Online reserveren

Website

Voor kappers en schoonheidssalons 

Square is een grote speler in betalingssystemen. Ze bieden hun klanten verschillende producten aan om de betalingen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarnaast ligt hun focus meer en meer op onlineaankopen en online boeken. Met Square Appointments heb je een gedetailleerd overzicht van alle reserveringen op tablet en smartphone, iOS of Android. De focusgroep voor deze tool ligt vooral op kappers, schoonheidssalons en meer.

Wat haal je eruit?

Net zoals bij de andere tools reserveren je klanten heel gemakkelijk een tijdslot in je Square Appointments. Kort voor de boeking, krijgen ze nog even herinnering toegestuurd. Je hebt toegang tot website-, Facebook- en Instagram-integraties. Wil je zelfs wat meer via sociale media verkopen? Dan is Square Appointments een ideale tool. De prijs van deze boekingstool is afhankelijk van het aantal medewerkers in je zaak. Vanaf twee medewerkers betaal je een maandelijks bedrag.

5. Reservio

Facebook

Online reserveren

Website

Met de planningssoftware van Reservio krijg je een online boekingstool op maat van jouw zaak. Laat je klanten dus niet langer bellen voor een afspraak, maar geef hen de kans om online te reserveren op het moment dat hen en jou het beste past.

Wat haal je eruit?

Naast online reserveren voor je klanten, ontvangen je klanten ook een herinnering van hun afspraak. Je integreert Reservio heel snel met je website en je Facebook-pagina. De verschillende prijsplannen zijn afhankelijk van het aantal boekingen per maand. 

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.