Ben jij een winkelier of een marketing bureau?

Een interessante vraag, nietwaar? Maar waarom stel ik deze vraag nu aan jou? Dezelfde vraag stelde ik eind 2021 namelijk aan enkele handelaars. En de antwoorden waren, zoals ik ook wel verwachtte, vrijwel allemaal identiek…

Jij bent een winkelier!

Dat klinkt logisch, toch? Je verkoopt producten of je verleent diensten aan personen die nood hebben aan jouw aanbod. Sales en marketing is een dienst waarvan jij gebruik maakt om de vraag te stimuleren. Wie dat voor jou doet is een andere vraag. Dat kan jijzelf zijn (Facebook, reclameblaadjes, posters, …) of dat kan een gespecialiseerd reclamebureau zijn waarin jij je vertrouwen stelt. En deze denkwijze is normaal. Zo zijn we opgevoed en zo hebben ‘wijze mensen’ ons dat ‘vroeger’ aangeleerd. Maar laten we nu eens alles ‘omdenken’…

Jij bent een marketing bureau!

Klinkt vreemd, maar het is wel de manier waarop jij als winkelier zou moeten denken. In weze ben jij een sales and marketing agency dat producten en/of diensten aanbiedt. Als je op deze manier denkt ga je heel je verkoopstrategie herdenken. Onze uitdaging voor jou: stel dat jij een marketing bureau bent en iemand komt aan jou vragen, hoe je het best zijn aanbod verkoopt. Wat zou jij dan adviseren? Op dat moment ben jij geen winkelier, maar denk je vanuit een ‘sales perspectief’ en ben jij je eigen marketing bureau.

Denk als een marketing bureau en verhoog je omzet.

De digitale shift heeft voor een hele ommezwaai gezorgd. Mede door corona zijn het de handelaars die inzetten op digitale marketing en klantentrouw die het verschil maken. Neem dus vandaag nog de tijd om te ‘omdenken’. Maak van de pandemie een opportuniteit om de toekomst in eigen handen te nemen. Dus hoe ga jij in 2022 het verschil maken? Niet als winkelier maar als marketing bureau.

Digitale marketing en klantentrouw: start vanuit je eigen sterkte

Joyn geeft je toegang tot het beheer van je eigen marketing. Door te bouwen aan je klantenbestand hou je alle klanten dicht bij jou, leer je ze beter kennen en bereik je ze waar en wanneer je wil. Elke actie laat je in real time zien wat er werkt en hoe je erop vooruit gaat. Zo denk en werk jij als een marketing bureau en merk je al snel dat jouw zaak een voorsprong neemt! 

Wil je hierover meer informatie? Dan ben je bij Joyn aan het juiste adres. Met meer dan vijf jaar ervaring en door ons oor te luister te leggen bij duizenden lokale winkeliers weten we wat voor jou belangrijk is en hoe onze succes coaches je hiermee kunnen helpen.

Luk Balcer
Communication Engineer @ Joyn

 

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.