Loyaliteitstrends voor 2022

Loyale klanten zijn belangrijk voor elke zaak. Wie er niet in slaagt zijn klanten te behouden, zal uiteindelijk ten onder gaan. Dat gezegd, ervoor zorgen dat klanten terugkeren naar je winkel is geen makkelijke zaak. Trends zoals online shopping en competitieve prijzen zorgen er steeds voor dat klantenbinding zo veel moeilijker te handhaven is. Maar zal dit hetzelfde blijven en wat kan jij als handelaar verwachten in 2022 in verband met loyaliteit? Hieronder bespreken we enkele verwachte loyaliteitstrends in 2022.

Zal klantenloyaliteit nog steeds belangrijk zijn in de toekomst?

Uiteraard! Loyaliteit is nu al belangrijk voor een handelaar, maar dit zal alleen maar belangrijker worden. In 2020 en 2021 zijn er veel loyaliteitsprogramma’s gecreëerd en/of aangepast, dat aantoont hoe belangrijk het wel niet is voor handelaars. Zo hebben meer dan 90% van de bedrijven een vorm van loyaliteitsprogramma.

Wat zal de uitdaging zijn voor handelaars?

Als we weten dat loyaliteitsprogramma’s essentieel zijn voor een succesvolle zaak te realiseren, wat is dan juist het pijnpunt? De uitdaging is echter om waarde te creëren uit deze loyaliteitsprogramma’s. Iedereen kan een loyaliteitsprogramma invoeren, maar enkel succesvolle handelaars creëren waarde voor hun cliënteel.

Handelaars zullen manieren moeten vinden om het juiste aanbod en de juiste beloning op de meest elegante en efficiënte manier aan de juiste klanten te leveren. Een grote reden waarom ze er niet mee bezig zijn is omdat er veel economische druk is en ze kunnen het zich niet veroorloven om kostbare tijd en middelen uit te geven aan het ontwikkelen van zo’n loyaliteitsprogramma’s.

Welke trends kunnen we nog verwachten?

Als handelaar is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke trends relevant zullen zijn voor jou de komende jaren. Wij zetten hieronder wat wij denken de meest relevante trends te zullen zijn en wat belangrijk kan zijn voor jou als handelaar. Ten eerste zullen klanten nog steeds centraal blijven staan. Dit is waarschijnlijk geen shock, maar het is toch belangrijk om aan te kaarten, want dit kan soms snel vergeten worden. Klantfocus is dus belangrijk en deze trend zal de komende jaren enkel blijven toenemen.

Er zullen ook meer personalisatiemogelijkheden zijn. Dit wil zeggen dat jij als handelaar meer relevante aanbiedingen zal leveren die resoneren met je klanten. Denk bijvoorbeeld aan namen op je producten, of loyaliteitsprogramma’s die aangepast zijn aan je klanten. Je kan hier ver in gaan!

De super-loyale klanten zullen beloningen via een loyaliteitsprogramma appreciëren, maar ze willen niet gezien worden als een ‘gewone klant’. Ze willen beloond worden op basis van hun waarde: klanten die meer opbrengen willen ook mooiere beloningen krijgen.

Een andere trend die we waarschijnlijk zullen zien, is een groei en investering in loyaliteitsprogramma’s en klantanalyses in het algemeen. De versnelde digitale transformatie in verschillende sectoren dwingen bedrijven en handelaars om hun inspanningen op het gebied van klantenanalyse en personalisering te verbeteren.

Conclusie

Klanten staan centraal en dit zal waarschijnlijk niet veranderen. Loyaliteitsprogramma’s en persoonlijk acties helpen dus enorm om dit waar te maken.

Het is van cruciaal belang voor handelaars om altijd up-to-date te zijn als het gaat om hun loyaliteits- en beloningsprogramma’s om ervoor te zorgen dat klanten je trouw zullen blijven. Wij voorspellen dat degene die dit niet doen uiteindelijk zullen verdwijnen.

Blijf voor op de rest en biedt gewaardeerde klanten promo’s en extraatjes om hun loyaliteit te behouden. Het is dus voor detailhandelaren van cruciaal belang om opties als loyaliteitsprogramma’s voor beloningen te bieden.

Handelaars moeten ernaar streven om anders te zijn en een complete klantervaring te bieden.

Bronnen

Team Linchpin. (2021, June 17). Trends shaping how customer loyalty programs are run in 2021. Linchpin. https://linchpinseo.com/trends-customer-loyalty-programs/

Wise Marketer Staff. (2021, January 6). Customer loyalty in 2021: Trends and future predictions. The Wise Marketer – Featured News on Customer Loyalty and Reward Programs. https://thewisemarketer.com/loyalty-strategy/customer-loyalty-in-2021-trends-and-future-predictions/

Wollan, R., Davis, P., Angelis, F. D., & Quiring, K. (2017). Seeing beyond the loyalty illusion: it’s time you invest more wisely. Accenture Strategy. https://www.accenture.com/_acnmedia/pdf-43/accenture-strategy-gcpr-customer-loyalty.pdf

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.