Digitale klantenbeloning met Bakkerij Van Hecke en Joyn

Digitale loyaliteit met Bakkerij Van Hecke en Joyn

Digitale krantenbeloning? Dat doen we zo. Bakkerij Van Hecke is een warme, ambachtelijke bakker die hun klanten in maar liefst 18 vestigingen voorziet van hun favoriete brood- en patisseriesoorten. In de voorbije 35 jaar groeiden ze van eenmanszaak uit naar een vaste waarde in Oost-Vlaanderen en Joyn mocht deel uitmaken van die groei. Brinden Sichien neemt ons mee in het spectaculaire groeiverhaal van deze lokale bakker 2.0.

Oké, Brinden, als je Bakkerij Van Hecke in het kort zou moeten omschrijven, hoe zou dat eruit zien?

“Dan beginnen we in 1985, het jaar waarin Luc Van Hecke zijn bakkerij oprichtte in Gent. Ondertussen is die ene bakkerij uitgegroeid tot 18 vestigingen verdeeld over heel Oost-Vlaanderen.

Ons motto is ‘voor ieder wat wils’. Wij bieden dan ook een assortiment van brood en banket aan via een combinatie van jarenlange stielkennis en een brandende passie voor bakken. Onze recepten worden elk jaar opnieuw bekeken en eventueel verbeterd met de beste grondstoffen. 

Daarnaast maken we het ook onze missie om een ruim assortiment nevenproducten aan te bieden. Zo denken we met ons suikerarm aanbod ook aan onze klanten die op hun gewicht willen letten of met diabetes leven.

Onze klanten met een glutenallergie vinden bij ons ook hun goesting via Traindevie.”

Welke trends heb je ondertussen al allemaal meegemaakt in de bakkerijsector?

“Om de zoveel maanden hebben we zelf een brood in de kijker. Dat is altijd één van onze speciale broden en dat zet aan tot nieuwe dingen proberen. Onze klanten gaan steevast voor hun lievelingsbrood, maar met het brood in de kijker durven ze al eens voor iets nieuws te gaan.

Ik zou zelf ook niet meer voor de standaardbroden gaan met de opties die we vandaag de dag aanbieden. Er zijn zoveel meer vezelrijke en proteïnerijke alternatieven voor het klassieke witte brood. Plus, ik vind het zelf ook belangrijk om af en toe nieuwe dingen te proberen.

Ook in onze zoete broden zit de nodige variatie, trouwens.”

We krijgen het water al in de mond! Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Bakkerij Van Hecke?

Bakkerij Van Hecke werd opgestart door Luk Van Hecke en zijn vrouw Katrien. Later stapte hun zoon Jeroen ook in. Hij werd later CEO van het bedrijf en houdt zich vooral bezig met de administratieve kant van de zaak. Luk richt zich dan weer meer op de operationele kant. 

Maar ook onze bakkers zijn part of the family. Er zijn medewerkers die al van bij de start meedraaien bij Bakkerij Van Hecke. Hierdoor kan de kennis steeds netjes overgedragen worden aan de nieuwe mensen die de Van Hecke-familie vervoegen.

Je hoort het: het menselijk aspect blijft belangrijk voor ons. Er is natuurlijk wel machinale hulp, maar het zijn nog altijd onze mensen die de broden, koeken en patisserie maken.”

Dat is een mooie zaak! Sinds een aantal jaren zetten jullie ook in op online verkoop. Vertel daar eens wat meer over.

“Sinds Corona hebben we inderdaad moeten meedraaien in het online gedeelte. Wij hadden het geluk dat ook onze fysieke winkels mochten openblijven, maar merkten wel een grote stijging in online bestellingen. We zetten toen ook massaal in op Sinterklaas- en Paaspakketten aan huis, hetgeen een groot succes was.

Na Corona merken we wel dat mensen het verkiezen om naar de winkels te komen. Ze appreciëren het menselijk contact en het praatje dat ze kunnen maken met onze medewerkers. Zij krijgen in hun opleiding ook mee dat het menselijk aspect primeert.”

Leuk nieuws. En hoe heeft Joyn mogen meehelpen aan het succesverhaal en de klantentrouw van Bakkerij Van Hecke?

“Sinds we gebruik maken van de groeidiensten en de digitale loyaliteit van Joyn, merken we meer appreciatie op bij onze klanten. In plaats van een onpersoonlijke geldkorting, krijgen ze nu bijvoorbeeld hun favoriete product cadeau. Dat slaat aan en is persoonlijker, precies zoals wij het verkiezen. Onze klanten reageren hier dan ook massaal positief op.

Wijzelf zijn grote fan van de campagnes. De verjaardagscampagne verbindt ons met ons cliënteel en versterkt de persoonlijke relatie. Ook de band wordt steeds sterker doordat we bij elke scan duidelijk de naam en gegevens te zien krijgen. Een ‘hoe gaat het met de kinderen?’ is dan snel gevraagd.

Ook met de Google reviewcampagne hebben we successen geboekt. Na twee dagen stroomden de positieve reviews binnen. Zo’n reminder komt goed van pas, want meestal willen klanten dit maar al te graag doen maar staat het niet bovenaan hun to do-lijst. Na een kleine herinnering, zijn ze sneller geneigd om hun leuke boodschap achter te laten en dat streelt niet enkel ons ego, maar is ook goed voor onze online reputatie.

Kortom, wij zouden Joyn zeker aanraden aan onze collega’s, maar enkel als je wil groeien natuurlijk!

 

Wil je graag het volledige interview beluisteren? Dat kan via onze podcast. Klik hier voor onze allernieuwste aflevering!

Benieuwd naar hoe Joyn ook jouw zaak op de kaart kan zetten? Neem alvast een hier een kijkje naar onze verschillende formules. Er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.