Digitale klantenbinding via social proof

Social proof

3 manieren om je loyale klanten aan het woord te laten

Positieve klantenreviews zijn zoveel krachtiger dan je eigen lof. Meer nog: een virtueel schouderklopje van een trouwe klant verhoogt de kans dat nieuwe klanten je opmerken. Nu moet je er enkel nog voor zorgen dat je je tevreden cliënteel zover krijgt om een review te schrijven. Hier zijn 3 manieren om je klanten aan het woord te laten. Digitale klantenbinding via social proof? Het kan!

  1. Google reviews

Google reviews zijn de eerste stap naar een succesvolle aankoop. Jij checkt toch zeker ook eerst zowel de positieve als negatieve reacties op die nieuwe eettent? Je (potentiële) klanten handelen daarin niet anders.

Wanneer zij bij ingave van jouw shop meteen overdonderd worden door positieve reacties van tevreden klanten, zijn ze sneller geneigd om ook bij je langs te komen.

En ja, soms zal er wel eens een negatieve opmerking binnensluipen. Ook dat is een kans om van een ontevreden klant een ware ambassadeur te maken. Reageer op de negatieve review met positiviteit en vraag hoe je hun negatieve ervaring kan omdraaien naar een positieve.

Weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je graag op weg. Boek hier een gratis demo.

  1. TripAdvisor reviews

TripAdvisor is ‘s werelds grootste reisgidsplatform. Ben je van plan om binnenkort een citytrip te doen en weet je niet meteen waar je terecht kan voor het gezelligste hotel, de hipste cocktailbar of de lekkerste, lokale bakkerij? Dan ben je met TripAdvisor slechts een klik verwijderd van duizenden reviews die je de juiste weg wijzen.

Jouw klanten doen net hetzelfde. Je doet er dus goed aan om zelf ook een account op TripAdvisor aan te maken met je bedrijf. Tevreden klanten kunnen hier hun waardering voor je uiten, waardoor potentiële nieuwe klanten je sneller zullen opmerken.

De beste bakker, slagerij of frituur? Dat ben jij met je vijfsterrenreviews!

  1. Sociale media

De wondere wereld van sociale media lijkt soms zo overweldigend, maar een leuke vermelding van een klant over dat mooie kledingstuk, dat lekker gebakje of jouw uitmuntende dienstverlening doet wonderen voor je verkoopscijfers.

Tip: geef bij elke aankoop een kaartje mee waarop je een leuke boodschap meegeeft om je klanten te bedanken. Vraag hen op dat kaartje meteen ook om jouw shop te taggen op hun sociale media. Wedden dat je er meteen wat nieuwe volgers en potentiële klanten bij krijgt?

Digitaal loyaliteitsprogramma

Ben je klaar om je reviewcampagnes aan te pakken? Laat ons het zware werk voor je doen. Boek hier je gratis demo en we tonen je hoe de automatische reviewcampagnes van Joyn jou helpen naar een groter klantenbestand.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.