Klantgericht ondernemen met One2Three en Joyn

One2Three

One2Three en Joyn zijn een match made in heaven wanneer het op klantgericht ondernemen aankomt. We zoeken beiden naar de beste oplossingen voor onze klanten, geloven in de kracht van digitalisering en hebben elk een paar straffe succesverhalen te delen. Wij spraken met Peter Ryckaert, CCO van One2Three, over hun groeiverhaal.

Dag Peter, wat fijn dat je de tijd neemt om met ons jullie ondernemersverhaal te delen. Vertel eens, wat is One2Three precies?

“One2Three is een onderneming die softwareoplossingen bouwt voor de horeca. Zo slaan we de brug tussen de horeca en de digitalisering die in deze sector volop aan de gang is. De doelstelling naar horecaondernemers is hen de mogelijkheid te bieden om op een efficiëntere en betere manier te werken door digitale technologie. Wij denken dat door op de juiste manier te digitaliseren er een meer gepersonaliseerde aanpak naar de consument mogelijk is met beter comfort, een betere dienstverlening en betere communicatie als gevolg. 

Wij zijn er voor de horeca-ondernemer die vooruit wil en hierin de eerste stappen wil zetten of wil of verder wil groeien in digitalisering.”

Dat is duidelijk. Klopt het dat de jeugd het met die digitalisering minder moeilijk heeft?

“Ja en nee, dat is soms een misvatting. Het klopt dat we soms voorlopen of andere verwachtingen hebben dan sommige horeca-ondernemers. Maar de oudere generatie is er ook snel mee weg, hoor. Misschien even een leuke anekdote: één van onze klanten heeft een robot om het afruimen te vergemakkelijken. Het is vooral het oudere publiek dat daar selfies van wil maken en het leuk vindt om hun servies op een plateau te plaatsen en de robot het werk te laten doen. Ook in ons bestelplatform zien we niet echt grote verschillen in leeftijdscategorie.

 Digitalisering hoort er nu eenmaal bij en vindt overal zijn ingang.

 Stelselmatig vindt ook het ouder publiek het makkelijker om digitale oplossingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan grote buitenterrassen. Met behulp van de QR-code moet men niet meer langer wachten voor je bediend wordt of vooraleer je kan betalen. Het bestellen gaat zo vlotter en toch blijft het persoonlijk contact aanwezig tijdens de bediening.”

Absoluut! En wie zijn  de mensen achter One2Three?

“De oprichters zijn Geert Jansen en ik. Maar er is een compleet team van net geen tien mensen die One2Three maken wat het is. Zij staan vooral in voor de service: de vragen van onze klanten vinden we namelijk zeer belangrijk. Verder hebben we ook onze mensen voor installatie ter plaatse en natuurlijk het development team. Alles wordt intern bij ons gecreëerd. Het voordeel is dat we snel kunnen inspelen op de vragen van onze klanten en we blijven op die manier ook dicht bij klanten. Als er zaken op de markt wijzigen, kunnen we de aanpassingen snel ook in onze software of onze diensten verbeteren.

 Geert en ikzelf komen uit de technologiesector. We omringen ons met mensen die ervaring hebben in de horeca en wij voegen het digitaliseringsaspect toe.”

Dat klinkt inderdaad als een match made in heaven. Zitten jullie enkel in Vlaanderen of ook daarbuiten?

“Wij hebben klanten in zowel Vlaanderen als Wallonië.” Sterker nog, ook in Noord-Frankrijk en de grensprovincies van Nederland kan je klanten van ons vinden.”

Jullie bestaan ondertussen dan ook al zes jaar. Zien jullie bepaalde evoluties?

“Verschillende zelfs. De laatste tijd zien we een enorme versnelling. Corona was daarin zeker een katalysator. Het bracht veel vervelende aspecten in de maatschappij met zich mee, maar de digitalisering in de horeca is hierdoor wel in een versnelling gekomen. Denk aan de nu welbekende QR-codes. Jaren geleden was dit fenomeen nog niet bekend, nu kent iedereen het wel.  

 Het laatste jaar zien we ook andere evoluties met onze bestelzuilen en ons platform voor afhaal en levering. Afhaal was al populair, maar levering wordt ook nu meer en meer gedaan. Onze klanten organiseren dit nu zelf, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld Takeaway of Deliveroo die een groot percentage voor zichzelf houden.

 Wij hebben zelf verschillende formules: je kan klant worden op basis van hoeveelheid, maar we hebben ook een oplossing met een vast tarief. Voor bepaalde zaken hebben we zelfs oplossingen waarvoor de zaak geen vergoeding betaalt.”

Wauw, als dat geen klantenbinding is! Kan je de leukste anekdote met ons delen?

“Heb je even? Want ik kan je er wel 700 geven. Maar één van onze grootste succesverhalen is toch wel Frituur Daan uit Tisselt. Deze frituur heeft het zo succesvol aangepakt met ons platform voor afhaal, dat zijn zaak boven zijn hoofd groeide. Hij sprak ons aan in zijn zoektocht naar een oplossing. Hij kwam met drie opties. Hij moest een grotere friteuse kopen, extra personeel aanwerven met serieuze kost of stoppen met de online verkoop en terugkeren naar de eerdere offline frituur. Niets van dat, want met behulp van ons platform kon hij een tweede frituur openen die enkel voor online bestellingen toegankelijk was. Dat was dan meteen ook de eerste online frituur in België en dat kwam mede door ons platform. 

 Nog beter nieuws: binnenkort wordt er een derde vestiging geopend met ons online bestelsysteem.

 Mooi hoe technologie en digitalisering helpt in de succesverhalen van onze klanten, niet waar?”

Dat horen we graag! En hoe heeft het loyaliteitsprogramma van Joyn jullie geholpen?

“We leerden Joyn al lange tijd geleden kennen. Hoe precies? Dat weet ik niet meer, maar we vonden elkaar omdat we beiden digitalisering op de juiste manier naar de klant willen brengen. Bij Joyn draait het vooral om loyalty en klantenbinding. Bij ons gaat het dan weer om het bestelproces. Als je met 1 + 1 een 3 kan maken voor de klant dan twijfel je niet lang.

Benieuwd naar hoe Joyn ook jouw zaak via online klantenbinding op de kaart kan zetten? Neem alvast hier een kijkje naar onze verschillende formules. Er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.