Win een trouw klantenbestand met deze top 7 must-haves

Een trouw klantenbestand

Als lokale ondernemer heb je enorm veel troeven in handen vol de opbouw van een trouw klantenbestand. Maar je moet weten hoe je ze het beste uitspeelt om zowel je klanten, als je bankrekening tevreden te houden. De 7 onmisbare must-haves voor een succesvolle handelszaak in 2023? Die vind je hier.

1. Kwalitatieve producten of diensten

Klantentouw 101! Het spreekt voor zich dat de producten of diensten die je aanbiedt kwalitatief in orde moeten zijn. In 2023 ligt de focus nóg meer op kwaliteit dan voorgaande jaren. Geef je klanten waar voor hun geld en ze komen gegarandeerd nog een keer terug naar je winkel. 

2. Gerichte klantenservice

Bekijk je trouw klantenbestand als het beste en meest zichtbare reclamebord dat je kan huren. Het enige dat ze daarvoor in de plaats willen? Goede klantenservice. Maak dus extra werk van klantvriendelijkheid en service na hun aankoop.

3. Vlotte bereikbaarheid

In tijden van online shops en next day delivery kan jij als lokale winkelier het verschil maken met een vlotte bereikbaarheid. Zorg ervoor dat klanten slechts enkele klikken van je verwijderd zijn bij eventuele vragen.

4. Persoonlijke klantbeleving

Loyale klanten komen altijd terug. Weet je waarom de bomma elke feestdag aanhaalt dat alles ‘beter was in haar tijd’? Omdat er toen nog tijd werd gemaakt om een praatje te slaan met klanten, hen te vragen naar de kinderen of te polsen hoe hun vakantie was. Gebruik de successen van het verleden en leer je klanten persoonlijk kennen.

Je vindt alvast enkele tips in dit artikel.

5. Duurzame klantenrelaties

Een persoonlijke klantbeleving resulteert dan weer in duurzame klantenrelaties. Geef je klanten het gevoel dat ze deel uitmaken van jouw familie en je zal ze snel zien terugkeren naar je zaak. Sterker nog, ze zullen hun eigen familie en vrienden graag vertellen over de “meneer of mevrouw van die ene winkel” die hen zo goed geholpen heeft.

6. Klantendata

Klanttevredenheid begint bij het verzamelen van de juiste data. Om jouw service zo persoonlijk mogelijk te maken, moet je aan de slag gaan met het inwinnen van klantendata. Deze waardevolle gegevens zoals de naam van je klanten, het adres, hun verjaardag en hun interesses, geven jou de kans om een persoonlijke band op te bouwen met elk van je bezoekers. 

7. Digitale database

Om deze klantengegevens correct en gestructureerd te kunnen gebruiken, kan een digitale database niet uitblijven. Wanneer je diezelfde gegevens dan ook nog eens inzet voor meer bezoeken, een hogere gemiddelde aankoopsom én meer omzet, zal je pas echt de voordelen zien van jouw rol als lokale winkelier.

Ben je klaar om volop te gaan voor meer klanten, meer omzet en meer zichtbaarheid? Boek dan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek met een van onze succes coaches.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.