Hoe online de verkoop in je fysieke store meten en stimuleren

online de verkoop in je fysieke store meten en stimuleren

Ook in deze moderne maatschappij blijven fysieke winkels belangrijk. Hun rol evolueert echter wel. Zo is een winkel vandaag de dag niet meer enkel een plek waar je kan shoppen, maar ook een plek waar de klant producten kan ontdekken en leren kennen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten zowel producten in de winkel bekijken om ze dan later online aan te kopen, als omgekeerd. Dit laatste betekent dat het belangrijk is om klanten ook al online te stimuleren om dat product in jouw winkel te kopen. Maar hoe online de verkoop in je fysieke store meten en stimuleren? Dat lees je hier!

Hoe trek je online bezoekers voor je fysieke winkel aan?

Uit onderzoek van Retail Insiders blijken er een aantal factoren te bestaan die een doorslaggevende rol spelen in het online aantrekken van bezoekers voor je winkel. 

  • Bezorg de klant een leuke ervaring

Een eerste belangrijke factor voor je klant is plezier. Door je klanten online al een leuke ervaring te bezorgen, vergroot je de kans dat ze je fysieke winkel bezoeken. Zo’n leuke ervaring kan bijvoorbeeld bezorgd worden via een loyaliteitsprogramma, zoals de digitale klantenkaart van Joyn. Met deze klantenkaart kunnen je klanten punten sparen door aankopen te doen in je winkel. Deze punten kunnen ze dan later inzetten om een beloning te krijgen, wat de klantentevredenheid zal verhogen en je klanten een stimulans geeft om je winkel te bezoeken. 

TIP:

– Laat je klanten zelf kiezen waar ze voor sparen, wat mogelijk is via Joyn. Zo zullen ze extra gemotiveerd zijn om het beoogde puntenaantal te behalen en je winkel dus vaker bezoeken.

Effectiviteit van loyaliteitsprogramma’s

Werkt dat wel zo’n loyaliteitsprogramma? Uit onderzoek blijkt van wel, ook voor lokale handelaars. Zo realiseren 90% van deze ondernemingen na het invoeren van zo’n programma een omzetstijging. Dit komt doordat consumenten bereid zijn meer geld uit te geven wanneer ze ergens voor sparen. Zo zal je ondanks dat je beloningen uitdeelt, je omzet toch verhogen dankzij het loyaliteitsprogramma van Joyn. 

Bovendien wordt niet enkel het aankoopgedrag van je klanten op deze manier beïnvloed, ook hun attitude. Wanneer je klanten beloningen ontvangen, zullen ze zich gewaardeerd voelen en een positiever gevoel ten aanzien van je onderneming ontwikkelen, wat zal resulteren in een verhoogde loyaliteit. Dit zal er dan voor zorgen dat klanten vaker herhaalaankopen bij jou zullen doen en je sneller zullen aanbevelen bij anderen.

  • Maak het je klant gemakkelijk: schuif gebruiksvriendelijkheid naar voren

Een tweede belangrijke factor is gebruiksvriendelijkheid. Consumenten zullen kiezen voor een optie die voor hen efficiënt en makkelijk is.

TIPS: 

  • Voorzie een gebruiksvriendelijke website waar je klanten makkelijk mee overweg kunnen. 
  • Geef je klanten de keuze om ofwel online, ofwel in de winkel te betalen wanneer ze een bestelling plaatsen. Door hen verschillende opties aan te bieden waaruit zij degene kunnen kiezen die voor hen het eenvoudigst is, vergroot je de kans dat deze consumenten uiteindelijk bij jou zullen kopen.

De handige Joyn-app of -kaart 

Om hierop in te spelen heeft Joyn een gebruiksvriendelijke en handige app, die de drempel voor je klanten om deel te nemen aan je loyaliteitsprogramma nog verder verlaagt.

Je klanten kunnen eenvoudig deze app installeren op hun smartphone of hun kaart registreren, en bij elke aankoop een QR-code scannen waarmee ze dan de punten verzamelen. Het is belangrijk om de drempel om in te stappen voor je klanten zo laag mogelijk te houden, aangezien hoe meer consumenten meedoen, hoe groter het effect op je omzet zal zijn. Een handige tip voor dit laatste is om telkens aan je klanten te vragen of ze al een Joyn-kaart hebben wanneer ze een aankoop doen in je winkel. Op deze manier weten al je klanten van het bestaan van deze kaart en worden ze gestimuleerd mee te doen aan het loyaliteitsprogramma.

Voordelen van Joyn

De digitale klantenkaart van Joyn heeft verder nog een belangrijk voordeel, namelijk dat wanneer je klanten gebruikmaken van de digitale klantenkaart, je als ondernemer toegang hebt tot alle relevante klantengegevens via het automatische klantenbestand. Op deze manier verkrijg je dankzij Joyn een beter inzicht in wie je klanten zijn, waardoor je nog beter kan inspelen op hun behoeftes. Hoe meer klanten je klantenkaart gebruiken, hoe meer data er verzameld kan worden en hoe effectiever toekomstige marketingcampagnes zullen zijn.

Joyn: een stap vooruit voor klant en ondernemer?

De beste manier om online de verkoop in je winkel te stimuleren en te meten is via de digitale klantenkaart van Joyn. Voor je klant is deze klantenkaart, met de app, eenvoudig en leuk. Als handelaar kan je op een zeer kostenefficiënte manier je omzet verhogen, door informatie te verkrijgen over wie je klanten zijn, en deze doelgroepen online te bereiken. Zo kan je via mail, of de Joyn-app, je klanten bijvoorbeeld informeren over kortingen, coupons, of nieuwe spaaracties. Op deze manier geeft Joyn je de kans om je organisatie verder te laten groeien.

Boek hier alvast je gratis demo.

Bronnen

Verhagen, T., Moes, A., & Weltevreden, J. (2021). Onderzoeksresultaten: meer bezoekers naar mijn winkel. Retail Insiders. Geraadpleegd op: https://www.retailinsiders.nl/retail-innovation-platform/onderzoeksresultaten-meer-bezoekers-naar-mijn-winkel/

Hoogkamer, S. (2019) Onderzoek: steeds meer aankopen via social media. Marketing Tribune. Geraadpleegd op: https://www.marketingtribune.nl/online/nieuws/2019/10/onderzoek-steeds-meer-aankopen-via-social-media/index.xml

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.