Joyn en Monizze

Joyn en Monizze maken betalen en punten sparen nog eenvoudiger

Joyn en Monizze doen het samen. Want “alleen op de wereld red je het nooit” Het was een wijze raad van ons moeder en tegelijk een deel van de visie die we bij Joyn ter harte nemen. Dagelijks praten we met diverse partners. Om samen te werken, kennis te delen en vooral om te kijken hoe we het leven van handelaars en consumenten makkelijker kunnen maken. 

In België aanvaarden meer dan 25.000 winkeliers met veel plezier de elektronische betaalkaart van Monizze. Het bedrijf startte in 2011 en mag meer dan tien jaar later rekenen op meer dan 400.000 gebruikers. 30.000 werkgevers kunnen op deze manier een alternatieve verloning schenken aan hun personeel.

Graag geziene ‘maaltijdcheques’

Maaltijdcheques werden in de beginperiode vaak gebruikt in de grootwarenhuizen. Colruyt werd op de startdag van Monizze zelfs de eerste grote klant. In 2016 werden de papieren cheques vervangen door de 3-in-1-kaart en vond de betaalkaart ook haar weg naar de lokale ondernemers. Een goede reden voor Joyn om met elkaar te gaan lunchen. De rekening werd uiteraard betaald met de kaart van Monizze!

Samen uit, samen thuis

Door de fijne samenwerking tussen beide teams kon je al snel rechtstreeks vanuit de Joyn-app met Monizze betalen. Op voorwaarde natuurlijk dat de lokale winkelier Monizze aanvaardt. Een technologische innovatie die met veel enthousiasme ook door Payconiq en Edenred werd geïntegreerd.

Een nieuw hoofdstuk: betalen en punten sparen verloopt nu volledig naadloos!

Het team van Joyn wilde echter nog meer. “Zou het niet eenvoudiger zijn, als de klanten de punten automatisch ontvangen, wanneer ze met Monizze betalen?” Het leek tot enkele jaren terug nog een huzarenstukje, maar onze droom is vandaag toch werkelijkheid geworden!

Na een grondige testperiode kunnen we met trots aankondigen dat we samen met Monizze een volledig geïntegreerd systeem op poten hebben gezet, waarbij de klant die met zijn Monizze-kaart betaalt, zijn punten automatisch ontvangt zonder dat hij nog een QR-code moet scannen.

Eenvoudiger voor de klant, …

Het enige wat je klanten eenmalig moeten doen is hun Joyn en Monizze-account koppelen via hun Joyn-app (naar hun profiel gaan en dan naar de betalingsinstellingen).

Had de klant in het verleden beide accounts al gekoppeld, dan moet hij de originele koppeling wel eerst even verbreken en opnieuw instellen. Eenmaal terug ingesteld verloopt alles van een leien dakje en kan je naar hartelust shoppen bij alle Joyn-handelaars die Monizze aanvaarden.

… makkelijker en sneller voor de winkelier

Aanvaard je Monizze al in je zaak? Dan is het enige wat je eventueel nog moet doen, Joyn en Monizze in je handelaarsportaal aan elkaar koppelen. Daarna verloopt alles volledig automatisch. Ook het puntjes geven. 

Hoe Joyn en Monizze in je handelaarsportaal aan elkaar koppelen? Bekijk het hier.

De toekomst ziet er goed uit!

Door steeds meer partners te integreren maken we het leven van de lokale ondernemer en de consument eenvoudiger. Dat maakt het (lokaal) winkelen plezierig en zorgt ervoor dat we allemaal met een glimlach door het leven gaan. Ook in de toekomst zetten we meer in op samenwerking met partners. Zo werken we ook nauw samen met aanbieders van kassasystemen en webshop-oplossingen. Heb je hierover vragen, aarzel zeker niet ze ons te stellen!

Veel winkelplezier!

Dit vind je misschien ook interessant