Waarom zou je je klanten ook niet online belonen?

Dat was inderdaad de vraag die ons team al langer bezig hield. Als voortrekkers van klantentrouw bij de lokale handelaar merkten we dat veel winkeliers de voorbije jaren hun eerste stapjes in de wondere wereld van de webshop zetten. Dat de pandemie daar een belangrijke reden voor was, kunnen we allerminst ontkennen.

Door de digitalisering en de grotere toegankelijkheid van het internet gingen klanten vaker online op zoek naar aanbieders die zo goed mogelijk konden inspelen op hun wensen. De grote retailers begrepen dit al heel snel en haalden hun grof geschut boven. 

Ze bombardeerden iedereen met dure marketingcampagnes en fancy headlines om de klanten te overhalen. Ze werden hierbij ondersteund door een bataljon aan ‘performance marketeers’ en analisten die aan de hand van onze zoekactiviteiten exclusieve deals wisten voor te schotelen.

Een ongelijke strijd met de zelfstandige lokale handelaar?

Ja en neen. Ja, omdat internationale spelers op grote volumes spelen en daardoor kleinere marges kunnen hanteren. Daar sta je als lokale winkelier machteloos tegen. Neen, omdat wij met Joyn ervan overtuigd zijn dat je als handelaar met ons systeem dezelfde tools in handen hebt als de multinationals maar dan stukken goedkoper. De sterkte van Joyn blijft immers identiek: bouwen aan je klantenbestand, persoonlijk communiceren over je aanbod (volledig GDPR-proof!) en je klanten belonen. Zo maken we van alle bezoekers trouwe klanten.

De lokale webshop

In 2020 kochten we in België met zijn allen maar liefst 127 miljoen keer iets aan via het internet. Dat was toen al 12% meer dan het jaar ervoor. Aangezien veel lokale handelaars de trein niet wilden missen, was de zoektocht naar een eigen webshop niet meer dan logisch

De keuze voor welke webshop is minder logisch. Er is een enorm aanbod en elk van deze oplossingen heeft voor- en nadelen. Voor de zelfstandige ondernemer een helse klus om de knoop door te hakken.

De software-ontwikkelaars van Joyn stonden echter nooit stil. We luisterden naar onze klanten, onderzochten welke webshops zij gebruikten en keken hoe ze dit combineerden met hun fysieke winkel. Ook voor ons was het een prioriteit om te zien hoe we dezelfde getrouwheidsbeleving konden toepassen in de (lokale) webwinkel.

Joyn-punten online sparen en inwisselen? Het kan nu eenvoudig in je webshop!

Ook online bouw je maar beter aan je klantentrouw. Zo vinden klanten sneller de weg terug naar je webwinkel en vergroot je je omzet. Vandaar dat we nu heel wat e-commerce partners ondersteunen met unieke plug-ins die je als Joyn-handelaar maximaal kan gebruiken.

Welke integraties zijn er momenteel beschikbaar?

Online punten sparen en inwisselen werkt vandaag dankzij de medewerking van deze partners:

  • BestelOnline
  • WooCommerce
  • Unipage
  • Shopitag
  • One2three

Heb je een webshop maar beheer je deze niet zelf? Laat je ontwikkelaar dan zeker weten dat hij hiermee aan de slag kan. In ons helpcenter vind je alle informatie om stapsgewijs aan de slag te gaan.

Lees ook: BestelOnline laat klanten vaker terugkomen.

Hoe kunnen je klanten online sparen?

Na de afrekening in je webshop, verschijnt er op de bevestigingspagina en/of -mail een QR-code. Wanneer je klant deze code scant met de Joyn-app (Beschikbaar voor iOS and Android), worden de punten automatisch toegevoegd. Eigenlijk net hetzelfde als aan de kassa in je ‘echte’ winkel.

Oeps, mijn webshop staat nog niet in de lijst. Wat nu?

Helaas is Rome niet op een dag gebouwd, maar we zijn druk in de weer om iedereen op zijn wenken te bedienen. In de komende weken lanceren we plugins voor Magento, Prestashop, Shopify, Ecwid en WIX Stores. Staat je webshop hier nog niet tussen, geef ons dan een seintje op hello@joyn.eu.

Online klanten belonen zonder een integratie? Geen probleem!

Om je online klanten enkel te belonen heb je geen integratie of een plug-in nodig. Wil je extra klanten naar je webshop lokken, dan doe je dit aan de hand van unieke codes die je linkt aan de producten of diensten die je aanbiedt.

Hoe doe je dit?

Creëer deze unieke codes eerst in je webshop. Link deze vervolgens aan de producten die je wil aanbieden (bijvoorbeeld gratis verzending) en kopieer deze codes naar je Joyn handelaarsportaal. In het menu kies je hiervoor onder ‘Beloningen’ de optie ‘Webshop’.

Veel winkelplezier!

Luk Balcer
Communication Wizzard bij Joyn en fan van de lokale handelaar

Heb je nog vragen over hoe je best je klanten online beloont, contacteer dan een van onze succes coaches. Zij helpen je graag verder!

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.