Geen zomer zonder mocktails

Geen zomer zonder mocktails by Stéphanie van Sappig

Omdat de echte zomer op zich laat wachten, besloten we op zoek te gaan naar enkele extra ingrediënten die de vakantie van 2021 extra pit moeten geven. Voor deze ‘cocktail’ stopten we met veel plezier bij Stéphanie van ‘Sappig’. 

Waarom zouden we voor een mocktail moeten gaan?  

 

 

Wist je dat het drinken van één smoothie of vruchtensap per dag je maar liefst 75% van de vitaminen geeft die je dagelijks nodig hebt? Fruit boost je lichamelijke gezondheid, maar ook je mentaal welzijn blijft in vorm.

Een gezonde geest in een gezond lichaam: de mocktail is het perfecte drankje om de dag mee te starten of om te eindigen. Zeker als je dit plezier eindeloos kan delen met familie en vrienden.

Het recept voor onze favoriete zomerse mocktail

Le mocktail de l'été by Stephanie de sappig

Maar welke mocktail zou ons nu dat zomers gevoel, waarop we met zijn allen al zo lang op wachten, kunnen geven? Stéphanie aarzelde geen seconde en overhandigde ons met veel plezier het recept voor de “Virgin Piña Colada”. Of we dit met jullie willen delen? Zeer graag!

Virgin Piña Colada

– 1/2 banaan

– 1/2 mango

– 1 handvol ananas

– 400 ml appelsap

– Een beetje melk of kokospoede 

Mix alles in een blender, werk het geheel af met enkele zomerse attributen en serveer het koelkastfris. Gezondheid!

Wie is Stéphanie van ‘Sappig’? 

 

Stéphanie is een echte spring-in-het-veld! De dertigjarige Hasseltse dierenvriend maakte enkele jaren geleden van haar passie haar beroep. Haar eerste sapjes bood ze aan via een foodtruck, maar door het grote succes volgde al gauw een pop-up store waar ze nu ook veganistische menu’s aanbiedt. Wat het verhaal helemaal mooi maakt: alles is zo ecologisch mogelijk gemaakt en ze tracht het gebruik van plastic in haar shop zo goed als helemaal te verbannen. 

 
Stephanie de Sappig avec un mocktail

Waar vind je Sappig? 

Devanture de Sappig - Commerçant Joyn

POP-UP adres:

Quartier Bleu – Gelatineboulevard 4,

3500 Hasselt

Ontdek hier meer over haar mobiele foodtruck