Hoe integreer ik Joyn en mijn webshop?

Door uw Joyn-loyaliteitsprogramma te integreren in uw webshop, krijgen uw consumenten de mogelijkheid om punten te sparen en beloningen in te wisselen bij het online winkelen. Er zijn twee afzonderlijke stappen van u nodig om beide opties beschikbaar te maken.

 1. Punten sparen

Hierdoor kan uw klant na elke aankoop bij uw webshop punten sparen. Voor meerdere webshop platformen hebben wij een oplossing beschikbaar. Hieronder vindt u een lijst met de beschikbare platforms en stap voor stap hoe u kunt integreren

  1. WooCommerce
  2. Bestelonline
  3. Unipage
  4. Shopitag
  5. One2three
  6. Magento (binnenkort)
  7. PretaShop (binnenkort)
  8. Shopify (binnenkort)
  9. Zie je jouw platform hier niet? Stuur dan een mailtje naar hello@joyn.be

Nadat uw consumenten hebben betaald, kunnen ze de Joyn QR-code scannen op de bestelbevestigingspagina en/of de bevestigingsmail van de bestelling. Ze moeten de Joyn-app (beschikbaar voor iOS en Android) gebruiken om de QR-code te scannen.

 

2.  Online beloningen maken

Door online beloningen te maken in het handelaarsportaal, worden de beloningen beschikbaar voor uw consumenten. Hieronder een stap voor stap hoe te creëren: 

 1. Genereer unieke codes
  1. Deze worden niet door Joyn gegenereerd. U moet codes genereren in uw webshop met behulp van een plug-in of de standaard codegenerator.
 2. Creëer de beloning op je webshop met behulp van de unieke codes die zijn gegenereerd.
  1. Vaak gebeurt dit in dezelfde flow als het genereren van unieke code.
  2. Definieer de naam van de beloning, de duur, of er een minimale bestelling is, enz.
 3. Creëer de beloning in het handelaarsportaal
  1. Je moet dezelfde informatie gebruiken die in je webshop werd gebruikt, maar je definieert ook het aantal punten dat nodig is om de beloning bij Joyn te verzilveren.
  2. Hoewel het niet verplicht is, raden we je ten zeerste aan om je webshoplink toe te voegen op de pagina met algemene instellingen. Hierdoor kunnen consumenten uw webshop gemakkelijk vinden.
   1. Als je meerdere winkels hebt, lees dan deze stap. Zo niet, overslaan.
    1. Creëer beloningen voor elke “winkel <> webshop” met verschillende unieke codes.
    2. Let vooral op bij het invullen van alle webshop-url’s.
    3. Als je meerdere winkels hebt, maar slechts één van hen heeft een webshop, selecteer dan niet “alle winkels” bij het aanmaken van de beloning.
  3. Bij het aanmaken van rewards kan je ervoor kiezen om je Joyn app-consumenten op de hoogte te stellen.
  4. Beheer uw webshopbeloningen
   1. U kunt uw beloningen op elk moment bewerken, deactiveren of verwijderen.
   2. Ook het toevoegen en verwijderen van unieke codes is mogelijk. Voor het verwijderen is het alleen mogelijk voor de codes die nog niet zijn geactiveerd door een consument.
   3. Je ontvangt een e-mail wanneer je bijna op is en wanneer de unieke codes op zijn.
   4. Wanneer codes worden verwijderd in de Merchant Portal, moeten deze nog worden verwijderd op het webshopplatform en vice versa.

Uw consumenten kunnen uw beloningen zien en inwisselen in de Joyn-app. Wanneer ze een beloning inwisselen, krijgen ze toegang tot een unieke code, die ze moeten invoeren op de afrekenpagina van je webshop.

 

Dit vind je misschien ook interessant