Dankzij deze 9 tips keren je klanten vaker terug

Wat is het goedkoopst: een nieuwe klant aantrekken of een bestaande klant behouden? Uit onderzoek blijkt dat laatste. Vergeleken met het behouden van een bestaande klant kan het tot maar liefst 25 keer duurder zijn om een nieuwe klant aan te trekken. Ook geven vaste klanten meer uit in je winkel.

Het is dus essentieel voor jouw zaak dat je klanten terugkeren. En dat is exact wat wij bij Joyn nastreven: klanten die maar al te graag opnieuw een bezoekje brengen aan hun favoriete lokale handelaar. Met als gevolg: het Joyn-loyaliteitsprogramma.

Met dit programma kunnen je klanten punten sparen. En hoe vaker ze sparen, hoe meer ze zich betrokken voelen bij je zaak en hoe vaker ze zullen terugkeren. Bekijk dus zeker eens de tips in dit artikel die je verder kunnen helpen om je klanten hun Joyn-kaart of -app nog vaker te laten gebruiken.

1. Kleef je Joyn-sticker goed zichtbaar in de buurt van je inkomdeur

Door je Joyn-sticker dicht bij je inkom te kleven, maak je voorbijgangers duidelijk dat ze ook in jouw zaak Joyn-punten kunnen sparen. Kleef de Joyn-sticker dus zeker op een plaats waar deze voor je klanten goed zichtbaar is.

Kleef je Joyn-sticker goed zichtbaar in de buurt van je inkomdeur

2. Plaats je tablet op je toonbank

Plaats je tablet met de QR-code om Joyn-punten te scannen goed zichtbaar op je toonbank. Zo maak je je klanten duidelijk dat je hen wil belonen wanneer ze vaker terugkeren. Leg je nieuwe klanten ook zeker uit dat ze beloningen kunnen verdienen door je winkel te bezoeken. Zo geef je je klanten telkens een reden om terug te keren en maak jij van elke klant een vaste klant.

3.Toon je klanten dat je hen wil belonen

Vraag je klanten telkens of ze Joyn-punten sparen wanneer ze betalen. Aarzel ook zeker niet om hen een Joyn-kaartje te geven wanneer ze er nog geen hebben of hen uit te leggen dat ze met de Joyn-app nog eenvoudiger punten bij je kunnen sparen. Op die manier geef je hen het gevoel dat je hen wil belonen. Ze zullen dan met een goed gevoel je winkel buiten stappen en hebben zo een reden om terug te keren.

Een ander goed idee is om je Joyn-flyerhouder in de buurt van je tablet te plaatsen. Zorg er ook zeker voor dat deze houder steeds gevuld is met Joyn-flyers. Je deelt beter te veel kaartjes uit dan te weinig. Wanneer je geen flyers meer in stock hebt, kan je er namelijk altijd gratis bijbestellen.

4. Vraag je klanten naar hun e-mailadres

Heeft je klant zijn kaartje nog niet geregistreerd of de Joyn-app nog niet geïnstalleerd? Neem dan even de tijd om hem hiermee te helpen. Leg hem zeker uit dat hij zo eenvoudig op de hoogte blijft van je promoties, maar ook coupons kan ontvangen en je nieuwsbrief kan lezen.

5. Mail je klanten

Wist je al dat je klanten het leuk vinden om je promoties per mail te ontvangen? Met de Joyn-campagnetool stuur je snel en gratis promoties, acties en nieuwigheden naar je volledige klantenbestand. Ontdek zelf hoe snel je klanten opnieuw aan je deur zullen staan.

6. Gebruik coupons

Coupons zijn vandaag de dag nog steeds enorm populair. Wie bespaart er nu niet graag enkele euro’s bij zijn volgende aankoop? In het Joyn-handelaarsportaal koppel je met één klik een aantrekkelijke coupon aan je mailcampagne.

Uit eigen onderzoek bij Joyn blijkt dat je omzet dankzij een mailcampagne met coupon met zo’n 35% zal stijgen. Probeer het dus zeker zelf eens!

7. Wens je klanten een gelukkige verjaardag

Wat is er nu leuker dan verjaardagswensen en -cadeautjes ontvangen? Creëer dus zeker een automatische verjaardagscampagne. Zo ontvangen al je klanten op de dag van hun verjaardag een leuk mailtje van je.

Koppel er een leuke verjaardagscoupon aan en je klant zal er nog een beter gevoel aan overhouden. Dat goede gevoel dat hij dan heeft zal ongetwijfeld overgedragen worden naar je winkel, waardoor je hem er heel snel zal terugzien.

8. Zorg voor beloningen met een meerwaarde

Mensen sparen graag, maar enkel wanneer de beloning die ze krijgen het sparen de moeite waard maakt. Bekijk zeker een keertje hoe deze collega-handelaars hun klanten belonen.

 

9. Stuur een Joyn-advertentiecampagne naar je potentiële klanten

Er zijn nog altijd Joyn-gebruikers uit je buurt die de weg naar je zaak nog niet hebben gevonden. Deze kan je snel en goedkoop bereiken met een Joyn-advertentiecampagne.

Met zo’n advertentiecampagne kan je ook makkelijk alles wat je doet meten. Zo weet je op het einde van de campagne niet alleen hoeveel nieuwe klanten je hebt aangetrokken, maar ook hoeveel ze hebben gespendeerd in je winkel. Voor meer informatie rond Joyn-advertentiecampagnes kan je gerust eventjes het Joyn-helpcenter bezoeken.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.