Vind jij je favoriete handelaar ook zo’n krak! Beloon hem dan met een positieve google review

Google jij ook wel eens naar een winkel in jouw buurt? Waarom doe je dat dan? Om de openingsuren te checken? Om de weg naar de winkel te plannen? Of om de recensies te lezen? Misschien wel om zelf een review te schrijven…

Vooral in de zoektocht naar nieuwe winkels kijken mensen zoals jij en ik het eerst naar de recensies. In een fractie van een seconde scannen we of de winkel meer dan vier sterren heeft. Want die sterren staan voor de kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij twijfel lezen we vaak de positieve en de negatieve reviews. De positieve reviews bevestigen onbewust onze keuze, maar de negatieve reviews brengen onzekerheid naar boven. Zou je dan wel echt voor die winkel kiezen of Google je toch maar even verder naar alternatieven in de buurt?

Is jouw favoriete winkel een sterrenzaak?

Reviews op Google bepalen hoe langer hoe meer onze beslissingen. En jouw review bepaalt mee of iemand in jouw buurt zou moeten kiezen voor een winkel. Of niet. Voor een handelaar is dit van goudwaarde. Hoe meer sterren, hoe meer nieuwe klanten hij mag verwelkomen.

Het leuke is dat jij jouw lievelingszaak makkelijk kan helpen. Bezoek je al jaren dezelfde bakker en ben je tevreden over de broodjes of een uniek stukje patisserie? Neem dan even de tijd om die bakker te Googlen en hem te belonen voor zijn passie.

Hoe schrijf ik zo’n Google review?

  • Gebruik bij voorkeur je echte naam.
  • Beschrijf waarom je fan bent en plaats een unieke dienst of product in de kijker.
  • Beperk je tot 3 of 4 korte zinnen.
  • Heb je tof beeldmateriaal? Voeg dan een leuke foto toe. Check wel of er niet ongevraagd andere mensen in beeld komen.
  • Laat persoonlijke details of informatie die anderen ongevraagd betrekken achterwege.
  • Voel je vrij om je review te updaten wanneer het nodig is.
  • Toch niet helemaal tevreden? Geef dan nuttige en opbouwende kritiek.
  • Hou het steeds vriendelijk en netjes.

Voila, met een positieve review help je niet enkel je favoriete zaak stijgen in de ‘Google-lijst’, maar help je ook tal van andere mensen uit jouw buurt om lokaal te shoppen. En dat is iets wat we bij Joyn enkel kunnen toejuichen. Van ons krijgen jullie alvast vijf sterren!

Dit vind je misschien ook interessant