Wat is een klantendatabase?

Een klantendatabase is een overzicht van je klanten en hun gegevens. Handgeschreven in dat dikke, leren boek, opgesomd in meerdere Excel-lijsten of gewoon online – het is een goudmijn aan klanteninformatie.

Vooral een online database is heel voordelig. In één oogopslag heb je een overzicht van alle belangrijke klantengegevens: naam, e-mailadres, verjaardag …
Je klantendatabase is ook meteen gelinkt aan je e-mailinbox. Met één druk op de knop verzend je een leuk berichtje naar je jarige klanten – niets zo leuk als een verjaardagswens van je favoriete handelaar.

Maar je gebruikt je kantendatabase ook …
       
… voor persoonlijke communicatie. Breng je klanten op de hoogte van aanbiedingen, veranderingen of leuke weetjes.
… om je klanten in de bloemetjes te zetten. Een verjaardag, speciale gelegenheid of een gewone weekdag? Feliciteer ze, geef ze korting … Bedank hen voor hun klantzijn.
… om weggebleven klanten terug te verwelkomen. Je hebt ze al even niet meer gezien? Stuur hen een herinnering en verwelkom ze snel weer in jouw zaak.

En het kost je maar weinig moeite. Wil je een gericht bericht sturen naar bepaalde klanten? Filter de gegevens, duid de ontvangers aan en versturen maar.

Dit vind je misschien ook interessant