In deze ongeziene, bizarre tijden slaan de Belgische handelaars de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat klanten nog steeds bij hen terecht kunnen. Dit vergt van hen echter heel veel moeite, moed, creativiteit en inspanning. Doch mogen we zeker stellen dat dit steeds met heel veel plezier en voldoening verricht wordt.
Vele handelaars, groot én klein, hebben zich vanaf het begin heel goed geïnformeerd en hebben ervoor gezorgd dat ze (binnen hun mogelijkheden) zich konden organiseren volgens de steeds wijzigende maatregelen.
Graag wil ik restaurant Quarante Cinq uit Evergem bedanken en in de kijker zetten. Niet alleen voor hun klanten zorgen ze voor een veilige, persoonlijke en vlotte service maar ook voor hun medewerkers spannen ze zich te allen tijde in. Het was voor hen van groot belang om een veilige werkomgeving te creëren voor hun personeel én een veilige eetomgeving voor de klanten. Zo gingen de restauranthouders van de Quarante Cinq meteen investeren (!) in allerlei noodzakelijke benodigdheden voor alle partijen zoals voldoende mondmaskers, alcoholgel, ontsmettingsspray, registratie-formuleren …
Nog niet gesproken over de organisatie die kwam kijken bij de tafelschikking om de anderhalve meter te kunnen respecteren, de registratie van klantengegevens, de organisatie om tijdssloten te voorzien om op die manier de reservaties zo optimaal én veilig mogelijk te houden en zoveel meer.
Ik sta versteld van het doorzettingsvermogen, de volharding en de passie waarover de handelaars beschikken om toch het restaurant-gevoel en de culinaire ervaring aan huis te brengen bij hun klanten.
Restaurant Quarante Cinq zorgt tijdens deze tweede lockdown voor een uitgebreide en veranderende take-away-menu. Hierbij ligt de focus nog altijd op het afleveren van topgerechten met een grote portie passie gemaakt, waarbij duidelijke instructies zitten én er nog steeds veel aandacht gaat naar de veiligheid van klanten bij afhaal.
In deze moeilijke omstandigheden is meer dan ooit gebleken hoeveel de Belgische handelaars, waaronder restaurant Quarante Cinq, geven om hun klanten, hun personeel en hun zaak. Grote dankjewel hiervoor.
Compliment ingezonden door Amy Florin