Claire_jumping

Naam: Claire Pollock
Leeftijd: 27 jaar
Nationaliteit: Schotse
Job: Junior Graphic Designer
Hoe zij haar job aan kinderen zou uitleggen:
“Ik maak mooie afbeeldingen zodat bedrijven hier geld mee kunnen verdienen”
Hobbies: Reizen, sport, eten, bakken, afspreken met vrienden

Maak kennis met Claire, onze nieuwe Graphic Designer. Claire is 27 jaar, is Schotse van nationaliteit en woont al twee jaar in België. 

Ze koos ervoor om architectuur te studeren na haar middelbaar en beloonde zichzelf met een welverdiend ‘gap year’. Ze begon haar reis in de Noorden van Italië, waar ze werkte in een skiresort. Na het skiseizoen reisde ze verder en trok ze doorheen Europa. Terug thuis begon ze met haar studie Graphic Design en verhuisde erna meteen naar België. 

Claire is ontzettend creatief en verloor haar hart aan… eten! Als je Claire dus aan de koelkast ziet, heeft ze waarschijnlijk haar hart gevolgd (welke haar naar de koelkast leidde). 

Als er een ding is dat zij echt niet fijn vind, is dat het koude weer (de enige uitzondering is als ze op twee latten staat). Ondanks Kerst in de winter valt, is dit haar favoriete feestdag. Niet voor de pakjes, maar omdat ze dan bij haar familie kan zijn en het lekkere eten is natuurlijk ook mooi meegenomen. 

De reismicrobe heeft ze ook te pakken, want reizen, dat doet ze graag. Liefst veel en ver weg, zolang de zon maar schijnt! Als er één land is dat ze graag zou willen bezoeken dan is het Nieuw-Zeeland, het Schotland van het zuidelijk halfrond. Reizen is dan ook iets waar zij graag een oneindige hoeveelheid van zou hebben, en kan je haar ongelijk geven? Zelfs als ze eender welke skill zou kunnen leren, zou ze nog voor piloot kiezen! Wat nog op haar bucketlist staat is een taal leren en tweetalig zijn, het noorderlicht zien en het zuidelijk halfrond bezoeken. 

Claire houdt van komedie en Michael McIntyre, een Britse komediant, deed haar dan ook recent lachen. Van de ene bekende persoon naar de andere, Daniel Ricardo, een F1 chauffeur, is een persoon waar Claire graag eens wil leren kennen. Als ze dus met eender wie van plek zou kunnen ruilen, zou het met Lando Norris zijn. Zo zou ze met Daniel kunnen lachen en zelfs racen, wat een droom!

Om af te sluiten, vroegen we wat haar keuze zou zijn voor een karaoke sing off en wauw, wat is er dat eentje. Zonder twijfelen koos ze voor een nummer van Sandi Thom genaamd “I wish I was a Punk Rocker” (with flowers in my hair). 

 

Dit of dat?

Om Claire nog beter te leren kennen, gaven we haar enkele ‘dit of dat’ vragen. Benieuwd wat ze geantwoord heeft? Lees snel verder:

 • Steak of vis?  STEAK! 😍
 • Zwart of wit? Zwart. Iedereen ziet er goed uit in zwart en je kan ook lekker smossen met spaghetti bolognese zonder iemand het merkt! 😛
 • Sneeuw of zon?  Zon! Maar die heb ik al een tijdje niet gezien! #belgiansummer 😅
 • Netflix of een boek? Dit is een moeilijke! Met vrienden = Netflix… Alleen = een boek. 
 • 1969 of 2035?  1969! De mode was zo leuk toen en ik zou zo klaar zijn voor het begin van 70’s rock …Electric Light Orchestra is mijn favoriet!
 • Horror of comedy?  Comedy – no question. 
 • Dit of dat? Als ‘dit’ frozen yoghurt is en ’that’ ijs, dan is mijn antwoord beide! 😉
 • Cake of ijs?  Ijs…hands-down. Ik eet ijs in elk soort weer, elk moment van de dag! Het is geen verslaving, maar het komt in de buurt! 😍
 • Walk of talk? Talk.
 • Oost of West? Dat is een moeilijke. Ik ben in het Westen geboren (Glasgow) maar heb altijd aan de Oostkust geleefd. Ik zeg dus Oost (daar regent het ook minder, haha) 
 • Hakken of sneakers? Sneakers.
 • Lepel of mes? Een mes. 
 • Spin of gele olifant? Gele olifant.
 • Bier of Whiskey? Bier! 🍻 
 • Arm wrestling or insults? Arm wrestling. Ik zou nooit winnen maar ik doe niet aan insults.
 • Wat is je lievelingsland en waarom is het Schotland? Hahah, voor het goede weer! Grapje – de mooie natuur en de mensen. Schotten zijn zo vriendelijk en houden van lachen! We zijn niet snel op onze tenen getrapt en kunnen tegen een stootje. Plus, we frituren alles, zelfs pizza en een Marsreep.