Tom en Veerle baten samen Maison Fleurie uit. Een prachtige bloemenwinkel waar je ook decoratie en juweeltjes kunt kopen. Ze hebben ook een atelier waar je zalige workshops kunt volgen, rijkelijk voorzien van thee, koffie, taart en een gezellige babbel. Maison Fleurie voelt door het enthousiasme van de uitbaters echt als een aanwinst voor de buurt, een bloemenhuis waar je als klant heel graag komt.
En laat ons het nu eens over die workshops hebben. Die hebben sinds maart al alle vormen aangenomen: met meer afstand, met meer afstand en minder mensen, met meer afstand, minder mensen en mondmaskers. Maar toen kwam 29 oktober. Workshops en cursussen mochten niet meer doorgaan en op 30 oktober stond er net ééntje gepland. Alles stond al klaar voor de cursisten: bloemen, materiaal … Wat nu?
Veerle en Tom bleven niet bij de pakken zitten. Na een lange en drukke werkdag gingen ze tot in de nachtelijke uurtjes aan de slag: ze maakten het bloemstuk, toonden stap voor stap hoe het werd gemaakt en filmden alles. Hun eerste instructiefilmpje was een feit. Daarna werden de bloemen en het materiaal in dozen verdeeld zodat alle deelnemers de volgende dag hun eigen persoonlijke workshopdoos konden ophalen. Geen enkele deelnemer kreeg het nieuws dat hun workshop was geannuleerd. En sindsdien gaan alle workshops op deze manier door. In een tijd waarin leuke dingen heel vaak niet meer door kunnen gaan, is het echt een groot cadeau dat dit bij Maison Fleurie wel kan. Voor elke workshop opnieuw maken ze een filmpje zodat het voelt alsof je persoonlijk wordt begeleid bij het maken van je bloemstuk. En dat wordt echt heel erg geapprecieerd.
Compliment ingezonden door Inge Vandenberghe