Hoe communiceren met Joyn?

De Joyn Academy is er speciaal voor jou als winkelier. Aan de hand van eenvoudige demo’s laten wij jou zien hoe en waarom je het Joyn handelaarsplatform best gebruikt.

Hoe verstuur ik de perfecte e-mail?

Stuur een mail in 6 stappen​

1. Meld je aan via het handelaarsportaal

1. Meld je aan via het handelaarsportaal

Via https://business.joyn.eu krijg je toegang tot jouw persoonlijk handelaarsportaal. Log in met de inloggegevens die je hebt gekregen bij je inschrijving bij Joyn. Ga naar het tabblad 'Campagnes' en klik op 'Een nieuwe campagne maken.

2. Configureer jouw campagne

2. Configureer jouw campagne

Start met je campagne een naam te geven. Enkel jij als handelaar krijgt dit te zien. Kies voor een herkenbare naam zodat je later weet om welke campagne het gaat. 

Kies vervolgens het type van campagne dat je wil maken. In dit geval kiezen we voor een eenmalige campagne. Klik nu op ‘Opslaan’.

3. Schrijf een e-mail met impact

3. Schrijf een e-mail met impact

Welk onderwerp geef je aan je e-mail? Jouw klanten zien deze zin als eerst zodra ze de e-mail ontvangen. Zorg ervoor dat dit kernachtig is en dat de actie dadelijk te zien is. Zo overhaal je ze sneller om de mail te openen.

Schrijf nu je boodschap. Ook deze mag kort en krachtig zijn. Plaats er niet teveel informatie in en beperk je tot het meest essentiële. Een goede leidraad is de ‘W-regel’: Wie-Wat-Waarom-Wanneer. Als je het antwoord op deze vragen vertaalt naar een korte vlotte tekst ben je al goed op weg.

4. Voeg opties toe aan je mail

4. Voeg opties toe aan je mail

Je kan je e-mail personaliseren door er een coupon toe te voegen. Klik op ‘Maak een nieuwe coupon aan’. Volg de daaropvolgende stappen en je coupon wordt automatisch aangemaakt. De coupon verschijnt als een knop en leidt je klant snel naar de bestemming.

Wil je graag een extra bijlage toevoegen? Kies dan voor de optie ‘Een bijlage toevoegen’. 

5. Verfijn de laatste details

5. Verfijn de laatste details

Wil je je mail enkel uitsturen naar een bepaalde doelgroep van je klanten? Bijvoorbeeld: ‘Vrouwen tussen 40 en 60 jaar’? Dit kan je doen via de optie ‘Doelgroep’. Zo mail je enkel naar deze bewuste doelgroep. 

Tot slot kan je de naam van de afzender kiezen. Dit is de naam van waaruit je e-mail wordt verzonden. Meestal moet je dit niet wijzigen omdat deze al op de naam van jouw winkel staat. Zodra deze details in orde zijn kan je op ‘Doorgaan’ klikken.

6. Verstuur je mail

6. Verstuur je mail

Voilà, je bent klaar! Je kan nu nog checken hoe deze door jouw klanten zal ontvangen worden. Is de omslagfoto niet zoals jij in gedachte had? Klik op ‘Opmaak aanpassen’. Dit vind je linksboven op je scherm. 

Nog niet helemaal overtuigd? Stuur dan eerst een testmail. Deze komt dan in je eigen mailbox en kan je definitief beslissen of je mail in orde is.

Het is nu aan jou om te beslissen wanneer je je mail zal versturen Je kan deze dadelijk versturen of inplannen. Kijk zelf eens wanneer jij denkt dat je doelgroep je mail leest. Het heeft natuurlijk weinig zin om een campagne rond middernacht te verzenden… Door op ‘Later’ te klikken kies je zelf wanneer de campagne automatisch verstuurd zal worden. Kies je voorkeurdatum en je kan op beide oren slapen.

Kan het nog makkelijker? Wij denken het niet! Met Joyn verstuur je snel en eenvoudig je campagnes naar de doelgroep die jij wil bereiken. Veel succes!

Wat denkt u?
4/5

Hulp nodig bij het uitvoeren van uw campagne? Onze experts helpen u graag verder per e-mail via hello@joyn.eu of via  02 302 73 82