Ik kocht bij Vanessa een ring van Wouters en Hendrix met een Labradoriet. Opgetogen met mijn aanwinst ga ik naar huis. Tijdens het avondmaal sla ik al gesticulerend met mijn hand tegen het keukenblad uit graniet. De steen in mijn ring is gebarsten. De dag nadien breng ik Vanessa op de hoogte. Ik mag de ring voor herstelling binnenbrengen.
De dag erna gaan de winkels dicht door de lockdown. Na vier weken neem ik contact op in verband met mijn ring .
Door de plotse sluiting en andere manier van werken is Vanessa vergeten de ring op te sturen. Hij is per ongeluk onder haar autozetel terechtgekomen.
Ze zit er mee verveeld hoewel ik maar al te goed begrijp dat zoiets juist nu kan gebeuren. Maar Vanessa zorgt ervoor dat de ring binnen de week hersteld is, neemt zelfs de herstellingskosten voor haar rekening en bovendien krijg ik een attentie bovenop.
Thanks Vanessa voor de goede service in deze voor jullie moeilijke omstandigheden.
Een winkel met een hart voor zijn / haar klanten.
Compliment ingezonden door Karen De Clercq