Ik woon in Maastricht. Maastricht is een mooie stad en het is er fijn wonen. Maar om gezellig te shoppen ga ik toch het liefst naar de stad Hasselt. Hasselt heeft een mooie oude binnenstad met intieme straatjes. Je kunt er gezellig eten en drinken. Wat ik vooral bijzonder vind in België algemeen en Hasselt in het bijzonder en wat ik in Nederland nogal eens mis is de kwaliteit van het winkelbestand in combinatie met de gemeende klantgerichte service. Zo gaan wij sinds jaar en dag onze kleding kopen bij Helsen Tailors. Hun zaak in de Kapelstraat in Hasselt, straalt iets traditioneels
uit, je voelt daar de liefde voor de kleding die ze verkopen, een liefde en een diep doorleefde traditie die van generatie op generatie wordt overgedragen. Als we daar binnenkomen dan voelt het meteen goed, de ontvangst, het advies, de service. Het is allemaal van een onvoorstelbaar verfijnde kwaliteit.
Maar ze zijn bij Helsen ook in staat om dat zelfs nog te overtreffen. Afgelopen jaar was ik daar en vertelde de verkoper dat ik mezelf op mijn verjaardag extra wilde verwennen met een mooi kostuum. Dat was voor de verkoper meteen aanleiding om eerst en vooral mijn verjaardag te vieren
en daarna pas te kijken of er iets voor mij in de rekken hing. Hij nodigde ons uit in de bar van de zaak en trok een flesje heerlijke champagne open waarvan we echt genoten hebben. Na een tijdje gezellig met elkaar gesproken te hebben zijn we mijn kostuum gaan uitzoeken en ook dat was een geslaagde belevenis. In deze nare tijden van Corona hebben ondernemers het erg zwaar en ik ben daarom ook heel verbaasd maar ook zeer verheugd dat dit voor velen van hen geen reden is om zwaar te bezuinigen op kwaliteit, aandacht en service. Voor mij betekent een dergelijke belevenis dat een zaak als Helsen Tailors vast en zeker op mijn loyaliteit mag rekenen. En ik hoop dat velen dat met mij doen en er voor zorgen dat dergelijke iconen op kwalitatief modegebied een mooie toekomst blijven houden.
Compliment ingezonden door Rinus van Leest