Christa bediende me zoals altijd heel attent toen ik een bloemstukje kwam kopen voor het graf van mijn tante die vorig jaar overleed. Ik vond iets compleet naar mijn zin, een stukje met rode rozen, de favoriete bloemen van mijn tante. Christa vertelde dat ze alles in gereedheid bracht omdat ze weer eens voor onbepaalde tijd moest sluiten omwille van de coronacrisis. Bloemenwinkels werden immers niet gerekend tot de essentiële winkels. Ze bleef er dapper bij en had besloten om die dag de kamerplanten met korting te verkopen. Ik beloofde in de namiddag nog een keer langs te komen om een kamerplant te kopen en hield mijn woord.
We hadden een gezellige babbel, vanachter onze mondmaskers, en ik wenste haar het beste met de lockdown. Ondertussen is ze weer kunnen openen maar ik vond nog niet de tijd om terug te gaan. Het enthousiasme van Christa is aanstekelijk, je voelt gewoon dat ze haar zaak met liefde uitbaat.
Compliment ingezonden door Greta Van der Cruyssen