Zo zorg je voor een geslaagde BBQ

Het einde van de vakantie is de ideale tijd om nog snel te genieten van barbecues met familie of vrienden! Wij bezochten Virginie van Boucherie Pottier om ons wat advies te geven over hoe je voor een geweldige BBQ zorgt! Hier zijn onze 5 tips voor een geslaagde BBQ:

1. Begin met een lekker aperitief

De eerste stap van een geslaagde BBQ? Het aperitief natuurlijk! Terwijl we wachten tot de barbecue warm wordt, halen we de gekoelde rosé tevoorschijn en kunnen de festiviteiten beginnen!

Virignie’s advies: vraag je slager voor suggesties over hoe je een kleine schotel met smakelijke authentieke tapas kan maken. Ze hebben vast alles wat je nodig hebt. Bovendien zal het iedereen plezier doen en je in de stemming brengen voor de hoofdschotel.

2. Zo steek je de BBQ aan

We vonden een geweldige techniek om je barbecue snel en goed op temperatuur te krijgen. Dit heb je nodig:

  • Een fles wijn (die van het aperitief volstaat)
  • Krantenpapier
  • Houtskool

De techniek bestaat erin met behulp van de wijnfles, omgeven door houtskool, een schoorsteen van krantenpapier te maken. Zo ga je aan de slag:

  1. Neem de glazen fles en wikkel er vellen krantenpapier omheen
  2. Plaats de fles in het midden van de barbecue
  3. Plaats houtskool rond de fles
  4. Verwijder de fles, zodat alleen het papier in de vorm van een schoorsteen overblijft
  5. Steek de krant aan en laat het branden.
  6. Nu moet je enkel de kolen verspreiden en je vlees bakken

3. Perfect koken 👍

Je vlees kan al bij een zeer hoge temperatuur op enkele centimeters van de kolen gaar worden! Het is dus een kwestie van de juiste timing vinden tussen overkoken en onderkoken. Bovendien hebben niet alle vleessoorten dezelfde gaartijd en moeten ze niet op dezelfde manier worden bereid.

Virginie’s advies: aarzel niet om aan je slager te vragen hoe het vlees moet worden gegaard. Vergeet ook niet dat als je vertelt wat je lekker vindt, hij beter aan je verwachtingen kan voldoen door het vlees bijvoorbeeld dikker of dunner te snijden.

Heb je meer info nodig?

4. Durf eens iets anders te maken

Een barbecue met enkel worst en spek is passé! Vandaag de dag grillen we meer dan de standaard BBQ-schotel die je vindt in de supermarkt! Ben je liefhebber van vis? Denk dan eens aan zalm of mosselen. Vegetariërs doe je zeker plezier met een variatie aan groentebrochettes. Wist je dat je zelfs je eigen dessert kan maken op de BBQ? Probeer zeker eens gegrilde perziken!

Virginie’s advies: barbecueën is de ideale manier om vlees uit te proberen dat je nog nooit hebt geproefd. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijke Ierse ribbetjes, gerijpte Galicisch Blond, Wagyu-ribbetjes of Holsteinse, Simmental- en Charolais-ribbetjes.

Hier zijn wat ideeën

5. Geniet van heerlijke bijgerechten

Een barbecue is hét moment om te ontspannen en te genieten. Je hoeft dus geen tijd te verspillen met rijst te koken of tomaten te snijden. 

Virginie’s advies: vertrouw je slager! Je lokale winkelier of beenhouwer heeft vaak heerlijke bijgerechten zoals tabbouleh, pastasalades en diverse soorten rauwkost. Dit bespaart je tijd en zo kan jij meer verhalen met je gasten delen. 

Hier vind je Virginie van Boucherie Pottier

Adres van de slagerij:

Avenue des Martyrs 193
4620 Fléron

Vind hier alle informatie over de slagerij van Pottier