Van ‘shop lokaal’ naar klaslokaal

Je kinderen gaan naar een lokale school, dus waarom zou je ook niet lokaal kopen? Het is vaak beter voor je budget en het is vooral veel duurzamer. Onze boekentas was nog niet volledig klaar en dus gingen we ten rade bij Sonia van ‘Art & Graphe’ in Hannuit.

Tip 1: Koop per stuk

In de supermarkten worden schoolartikelen vaak in grotere hoeveelheden verkocht. Het gevolg? Je eindigt met een overschot aan spullen die je uiteindelijk niet zal nodig hebben. Je mag dan wel de indruk hebben een uitstekende deal gemaakt te hebben, maar dat geldt uiteraard enkel als je een voetbalploeg aan kinderen hebt rondlopen. Ben je dus niet zeker dat al je aangekocht materiaal daadwerkelijk gebruikt zal worden, koop dan enkel wat je écht onmiddellijk nodig hebt.

Sonia’s advies: als je per stuk koopt, bespaar je niet alleen geld, maar zeg je ook resoluut ‘neen’ tegen oververpakking. Alleen kopen wat je nodig hebt, is goed voor je budget, maar ook voor moeder aarde!

 

Pourquoi choisir le local pour la rentrée ?​ Achetez à l'unité

Tip 2: Koop tweedehands

Pourquoi choisir le local pour la rentrée ?​ Achetez réutilisable

We willen met z’n allen graag tweedehands kopen. Toch vinden we altijd enkele redenen om het uiteindelijk niet te doen en dat is ontzettend jammer. Tweedehands kopen, is slim kopen, je spaart er veel geld mee uit en ook dit helpt onze planeet. Vraag het zelf eens aan je kinderen: vaak geven ze zelf de voorkeur aan tweedehands want ‘vintage’ is cool!

Sonia’s advies: tweedehands kopen, is duurzaam kopen. Voor ons stopt herbruikbaarheid niet bij enkel een waterfles. Een goede schooltas of een stevige rugzak kan meerdere jaren meegaan. Het heeft echt geen zin je te laten meeslepen met de nieuwste modetrends die ons verplichten elk jaar nieuw materiaal te kopen.

 

Tip 3: Denk aan het welzijn van je kroost  

De perfecte schooltas hoeft niet de duurste of de mooiste te zijn! Nee, de juiste schooltas is de tas die het best past bij de behoeften van je kind. Een lokale handelaar heeft veel meer expertise in huis dan een supermarkt of een webgigant. Zij kijken naar de lichaamsbouw, de grootte van je schoolganger, zijn houding, … Het mogen details lijken, maar vergeet niet dat het zijn of haar groei bepaalt.


Sonia’s advies: voor ons is het welzijn van je kinderen een prioriteit! Al onze artikelen zijn zorgvuldig geselecteerd om je de beste kwaliteit tegen de beste prijs te bieden. In onze winkel vind je niet zomaar een schooltas, maar dé oplossing voor al je schoolgangers.

Pourquoi choisir le local pour la rentrée ?​Pour le bien-être de vos enfants

Tip 4: Koop slim en gebruik je consumptiecheques

Pourquoi choisir le local pour la rentrée ?​ Avec des chèques consommation

 

Dit jaar hebben veel mensen consumptiecheques ontvangen. Dit is goed nieuws, want je kan deze namelijk gebruiken bij je plaatselijke winkels.

Krijg jij consumptiecheques van je werkgever? Vergeet niet dat je deze kan gebruiken voor je schooluitgaven. Je lokale handelaar kan je hier zeker mee helpen. Zo verlicht je alvast de uitgaven die je tijdens deze traditionele ‘zware’ septembermaand op je bord krijgt.

Sonia’s advies: om te voorkomen dat je aan het begin van het jaar een gat in je budget slaat, betaal je best met consumptiecheques. Het is eenvoudig, snel en het scheelt een slok op een borrel!
Waar vind je Sonia's Art et Graphe ? 

Sonia et son équipe

Adres van de kantoorboekhandel:

Rue Albert 1er 12, 4280 Hannut