5 apps voor een geslaagde camping!

De laatste zomerweken zijn de uitgelezen gelegenheid om verborgen pareltjes in eigen buurt te ontdekken. Je hoeft ook niet altijd het vliegtuig te nemen om er even tussenuit te gaan, want de steden en dorpen in België zijn perfect voor een leuke vakantie. Omdat alles zo dichtbij is, spaar je wat vervoerkosten uit zodat je minder budgettaire zorgen hebt en meer van de vrijheid kan genieten! Onderstaande tips zijn perfect om België in alle rust met de tent te ontdekken. Of je nu een weekend, midweek of volledige week weg bent … hier zijn onze vijf favoriete apps die bijdragen aan een geslaagde (kampeer)vakantie.

Top 5 apps voor een geslaagde camping

Onze 5 apps voor een geslaagde camping in België

Top 5 apps voor een geslaagde camping - Welcome to my garden

Ontdek je plekje: Welcome to my garden

Uiteraard mag je niet zomaar overal je tent neerzetten. Officiële campings zijn hiervoor geschikt, maar wat als er geen plaats meer is of je bent te laat met te reserveren? ‘Welcome to my garden’ biedt particuliere tuinen aan waar je jouw tent in (bijna) alle vrijheid kan opzetten! Het enige dat je moet doen is de ideale tuin zoeken en de datum vastleggen. Via dit platform kan je trouwens ook je eigen tuin als kampeerplek aanbieden.

Let wel op: ‘Welcome to my garden’ is er enkel voor ‘slow travellers’: mensen die er graag te voet op uittrekken. Sta daarom zeker niet plots met je auto voor de tuin van je gastheer!

Is het weer van dat?

Het weer in België is onvoorspelbaar. De ene dag is het 35 graden en de volgende zit je te smeken om een haardvuur. Dus als je wil gaan kamperen is het essentieel om een app te hebben die je de beste weersinformatie geeft. Zo weet je wanneer je je tent kan opzetten, maar ook vooral welke uitrusting je moet meenemen. En elke ervaren kampeerder weet dat hoe meer kilo’s je moet meesleuren, hoe moeilijker de trektocht zal worden.

Vind de beste routes: Cirkwi 

Als je eenmaal je koffers hebt gepakt en je vakantiebestemming hebt bereikt, wil je uiteraard ter plaatse in een handomdraai de mooiste wandelingen vinden. We zochten en vonden hiervoor de nagenoeg perfecte app. Te voet, op de fiets, voor ervaren wandelaars, voor beginners, met of zonder kinderen; met ‘Cirkwi’ vind je dé wandeling bij uitstek. Bovendien kan je er boeiende lokale monumenten mee ontdekken, een activiteit boeken of zelfs kiezen waar je van lokale gastronomische specialiteiten kan genieten.  Kortom, een complete app om eigenlijk altijd op je smartphone te hebben!   

Een belangrijke boodschap: Flush 

Met de ‘Flush’-app kan je in de kleinste uithoek van de wereld een degelijk toilet vinden. Zelfs als je offline bent doet de app haar werk. Je kan ook filteren op nuttige zaken: bijvoorbeeld of het toegankelijk is voor mensen met beperkte mobiliteit en of je moet betalen of niet. Dankzij de routebeschrijving vind je in één click de snelste weg naar je gekozen toilet. Toch een toilet gevonden die nog niet op de app staat? Je kan zelf nieuwe toiletten toevoegen of informatie over bestaande toiletten op de app bijwerken. De gemeenschap zal je dankbaar zijn!

Voor muggenzifters: Anti mosquito 

Last but not least: de ergste vijand van alle kampeerders (ook niet-kampeerders) zijn ongetwijfeld de muggen! Om het vervelend geluid niet te moeten aanhoren en vooral om jeuk te vermijden, hoef je enkel deze app te downloaden. ‘Anti Mosquito’ zendt namelijk regelmatig tonen op zeer lage frequenties uit. Het geluid is gelukkig vvor de mens onhoorbaar, maar het maakt de muggen helemaal kierewiet.  Je tent zal snel muggenvrij zijn en het enige wat jij nog hoeft te doen is ervoor zorgen dat je batterij van je smartphone voldoende is opgeladen. Wij wensen je nog een fijne vakantie. Post een foto op Facebook en tag ons!