Ontdek "Dis & Dat" in Luk's blog

Dankzij onze lokale ambassadeurs ontdek je telkens nieuwe handelaars met een uniek verhaal. Wie is de uitbater? Waarom startten ze hun zaak? Onze reporters trekker erop uit en scannen niet enkel hun kaart maar ook de shop ! Vandaag ontdek je “Dis & Dat” in Luk’s blog.

Wie zit er achter ‘Dis & Dat’?

 

Nadia Heylen, de uitbaatster, had tot vijf jaar geleden een heel andere job. Als bediende voor tal van grote bedrijven vond ze het echter tijd om in haar eigen stad een eetzaakje te beginnen. Op zich niet zo gek want haar vader runt op 72-jarige leeftijd nog steeds een brasserie. Het bloed gaat waar het niet kruipen kan…

Waarom zou je bij ‘Dis & Dat’ moeten stoppen?

 

Omwille van de uitzonderlijke keuken! Geen brasseriegedoe maar een eerlijke keuken zoals moeder het maakte. Denk aan huisgemaakte gehaktballetjes met rijst, verloren brood, een oerdegelijke Croque Mevrouw of dagdagelijkse verse soep. 

Ik bestelde de verrukkelijke toast met huisgemaakte tonijnsalade met avocado en sloot af met een kopje duurzame koffie. Kom je met een groep? Achteraan in de zaak is ruimte genoeg om het vergaderen aangenamer te maken. Vooraan in de zaak staat een wondermooie Chesterfield die je uitnodigt om de krant te lezen. 

Wat maakt de zaak helemaal uniek?

Kort voor de horeca door corona werd getroffen startte Nadia met het aanbieden van wol en breimateriaal. De vraag kwam er van tal van vrouwen die het wel zagen zitten om bij een tasje koffie met gelijkgezinden leuke dingen te breien. Het werd zo een succes dat het aanbod aan wol sterk werd ‘uitgebreid’.

Nu corona achter de rug is hoopt ze snel terug te kunnen starten met haar workshops.

Samengevat: als je in Genk bent, dan kan je niet zomaar ‘Dis & Dat’ passeren. Een bonus: ze hebben een leuk terras op één van de winkelstraten zodat je ongegeneerd de lokale shoppers kan begluren!

Waar vind je “Dis & Dat”?

Stationsstraat 27,
3600 Genk
071 41 41 00