Online en toch lokaal kopen: mission impossible?

Mocht het je nog niet zijn opgevallen: het nieuwe schooljaar is nu wel echt gestart! Voor tal van ouders de drukste periode van het jaar en dat begrijpen we best. Het is een hele kunst om alles georganiseerd te krijgen. Zo worden we wel eens verleid om schoolbenodigdheden online aan te kopen. Maar schuiven we zo niet de lokale handelaar aan de kant? Is het niet mogelijk om beiden te combineren?

 

Goed nieuws: je kan tegelijk online en lokaal je aankopen doen!

Sinds de coronacrisis startten veel lokale winkels met een webshop. Dit bood de klanten een oplossing aan om online te kopen of om bepaalde aankopen te reserveren. Vaak bieden deze ‘moderne’ handelaars ook thuisbezorging aan en dat maakt het organiseren al wat eenvoudiger.

 

Waar vind ik de webwinkels van mijn favoriete handelaars? 

 

Dat is helaas niet altijd even eenvoudig. Elke handelaar heeft wel zijn of haar eigen manier gevonden om hun producten online te plaatsen. Sommige winkeliers maakten een webshop met bijvoorbeeld Shopify, Weebly of WooCommerce, anderen verkopen hun diensten simpelweg via Facebook of Instagram. Check best altijd eerst of de handelaar een website heeft, want daar vind je zeker en vast meer informatie. Een privébericht via Facebook, een mail of een telefoontje brengt je vervolgens nog veel verder.

 

Hop hop naar de (online) shop! 

 

De slimme handelaar is uiteraard aangesloten bij Joyn! Zo kan je als consument via joyndev.kinsta.cloud onmiddellijk alle lokale handelaars vinden en weet je in een klik of je daar ook online kan kopen. Of maak het jezelf nog makkelijker: download onze gratis app en installeer ‘m op je smartphone. Zo heb je jouw favoriete digitale klantenkaart altijd bij de hand en heb je een overzicht van meer dan 7500 lokale handelaars.

Denk er dus eerst even over na om je aankopen (online) lokaal te doen, voor iets je iets bestelt bij één van de e-commercegiganten. Of het nu om levensmiddelen, kleding of schoolbenodigdheden gaat … je lokale handelaar adviseert jou het best! En bovenal je steunt er de lokale economie mee, je geeft je handelaar een toekomst en je werkt mee aan een duurzaam klimaat. Zo helpen we met z’n allen onze maatschappij sterker te maken!