Luks blog: kuikens van het vak bij Kip&Co!

Dankzij onze lokale ambassadeurs ontdek je telkens nieuwe handelaars met een uniek verhaal. Wie is de uitbater? Waarom startten ze hun zaak? Onze reporters trekken eropuit en scannen niet enkel hun kaart, maar ook de shop! Vandaag ontdek je ‘Kip&Co’ in Luks blog.

Wie zit er achter Kip&Co?

HLN

De kip of het ei? Geen twijfel wie hier eerst was… Steve Verwerft, een gediplomeerde kok die al eerder de Seafoodbar in Schoten en Het Waterhuis in Zoersel uitbaatte, bracht Kip&Co tot leven. Hij leerde zijn mede-zaakvoerders Benny Melis en Robin Van Echelpoel kennen toen hij aan de slag was bij restaurant ‘De Kaai’ aan Hangar 26 in Antwerpen.

In 2016 besloten ze samen om ‘Kip&Co’ op te richten. Het pand in Sint-Antonius werd omgevormd tot een grote winkel, met als specialiteit gebraden kippen en andere bereide gerechten. Het werd niet zomaar een winkel, maar een plaats waar beleving en sfeer een belangrijke rol kregen. De uitbaters legden de lat hoog en eisten dat klanten onmiddellijk een huiselijk gevoel dienden te krijgen zodra ze de deur openden.

Kip&Co werd een onverhoopt succes. In 2018 openden de heren een tweede filiaal en ondertussen mogen we in 2021 met vier Kip&Co’s zelfs spreken van een heuse microketen.

Wat maakt Kip&Co zo uniek?

Kip&Co heeft twee troeven: kip aan ‘t spit en bereide gerechten. Beiden zijn zowel warm als koud verkrijgbaar. De nadruk ligt op een uniek en kwalitatief hoogstaand aanbod, en dit aan democratische prijzen. Wil je dus zeker zijn van een kakelverse kip of verse eieren, dan bij je hier aan het juiste adres. Maar ook ‘bereikbaarheid’ blijft een belangrijke factor in hun businessplan. De winkels zijn geopend tot 18 uur en zelfs als je dan nog te laat arriveert, kan je steeds terecht in een van de automaten. 

Bijkomend wordt de winkel in Hoevenen uitgerust met een ruime charcuterietoog. En als je het feest helemaal compleet wil maken dan kan je bij Kip&Co ook aankloppen voor een traiteurdienst. Word het allemaal teveel van het goede? Geen nood! Het aanbod van Kip&Co kan je steeds raadplegen via hun eigen app waar je ook online bestellingen kan doorgeven. Downloaden kan hier: Play Store en App Store

Waarom moet je zeker eens bij Kip&Co stoppen?

Als je echt iets kiplekkers wil, dan ben je bij Kip&Co aan het juiste adres!

  • Een uniek aanbod aan dagverse gerechten: gebraden kip, haantjes, spare ribs, vol-au-vent, paella, verse groenten, frisse salades, belegde broodjes, wraps…
  • Voor je eigen feest kan je er op maat gemaakte bbq-pakketten, paella of een kip- of ribbetjesbuffet bestellen.
  • Dorst? Kip&Co werkt samen met lokale producenten en handelaars: het wijnhuis Artevino, gemberdrank van Ginger Jack uit Zoersel, Mokke Bier uit Antwerpen, Tipsy Bier uit Brasschaat en Kameraet Gin uit Brasschaat.

Neem zeker ook eens een kijkje op hun website of op hun social media kanalen.


Waar kan je Kip&Co vinden?

Kip&Co Zoersel

Handelslei 204
2980 Zoersel

+32 3 336 44 37
info@kipnco.be

Kip&Co Oostmalle

Dorpsplaats 16
2390 Oostmalle

+32 3 888 38 57
info@kipnco.be

 

Kip&Co St-Job-in-’t-Goor

Brugstraat 211 (voor gps)/
Brug aan sas 4

+32 3 568 82 11
info@kipnco.be

Kip&Co Hoevenen

Kerkstraat 3
2940 Hoevenen

+32 3 435 58 10
info@kipnco.be