BNP Paribas Fortis wordt medeaandeelhouder van Joyn

Joyn en BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis wordt medeaandeelhouder van Joyn en verwerft net als de twee andere grootbanken, KBC en ING, ongeveer een derde van de aandelen. Een minderheidsaandeel blijft in handen van Gate 54.

Door de instap van BNP Paribas Fortis wordt de commerciële slagkracht van Joyn nog sterker en kan de Europese marktleider in klantenbinding nog beter inspelen op de behoeften van de handelaars en de consumenten. 

Met de injectie willen de drie bancaire aandeelhouders Joyn extra ruimte geven om haar businessplannen verder uit te voeren. Maar meer nog willen ze de lokale handelaars, die het tijdens deze coronacrisis zwaar te verduren kregen, een hart onder de riem steken en hen ondersteunen in hun verkoopactiviteiten.

Karl Vankerckhoven, CEO Joyn: “Corona heeft doen beseffen, hoe belangrijk lokaal wel niet is. 2021 wordt voor de lokale handel het jaar van de wederopstanding. Maar ondanks de vele ondersteunende initiatieven die er zijn geweest, zijn het toch de handelaars zelf die het moeten doen. En wie kan hen daar beter in ondersteunen dan Joyn? 

Enerzijds stimuleren we handelaars om dagdagelijks aan ‘marketing’ te doen via een doorgedreven dienstverlening. Anderzijds voorzien we hen van loyalty en marketing tools aan een betaalbare prijs, waarmee ze enigszins kunnen concurreren met de grotere data-gedreven spelers.

De instap van BNP Paribas Fortis is een sterk signaal naar zowel onze medewerkers, onze klanten als onze gebruikers. We zijn er dan ook van overtuigd dat lokale handelaars die sterk en flexibel reageren en op de digitale trein stappen, sterker uit de corona-crisis zullen komen.”

Max Jadot , CEO BNP Paribas Fortis: We zijn verheugd mee te stappen in het groeiverhaal van Joyn. Als bank stelt BNP Paribas Fortis alles in het werk om onze ondernemers die het kloppend hart zijn van onze economie en samenleving te ondersteunen. Tijdens deze pandemie is gebleken dat de lokale handel van vitaal belang is én dat consumenten hoe langer hoe meer bewust kiezen voor lokaal en duurzaam. Dit sluit naadloos aan bij onze ambitie om duurzaamheid als kompas te gebruiken in alles wat we ondernemen. Met deze transactie breidt BNP Paribas Fortis haar ecosysteem rond ‘payments’ verder uit.”

Erik Luts, CIO van KBC Groep: “KBC is als één van de “stichters” uiteraard zeer tevreden met deze nieuwe stap voor Joyn. Zo kan Joyn nog meer loyaliteit genereren bij zowel lokale handelaars als hun klanten. Van bij de oprichting in 2016 geloofde KBC in de missie van Joyn: handelaars een uniek systeem aanbieden waar ze niet alleen hun klanten op verschillende manieren konden belonen, maar ook hun klanten beter leren kennen. Het unieke van Joyn zit hem ook in het feit dat de klant in één beweging kan betalen en voor een beloning kan sparen. Een proces dat naadloos aansluit bij de manier waarop KBC te werk gaat bij de uitwerking van haar diensten en producten. Daarenboven merken we des te meer vandaag dat lokaal kopen meer nog dan vroeger aan sterkte gewonnen heeft.”

Frank Stockx, COO ING België: “Het is fijn dat nu ook BNP Paribas zich samen met ons vervoegt. De afgelopen jaren hebben we als bank mee gebouwd aan dit platform dat handelaars de nodige tools in handen geeft om het op vlak van klantenwerving en -binding te kunnen opnemen tegen de grotere spelers. Tijdens deze coronacrisis is ‘koop lokaal’ meer dan ooit relevant en dus wil ING onze lokale handelaars blijven ondersteunen om de lokale economie te doen heropleven. Daarnaast maken we ook het leven van onze klanten een stuk makkelijker nu ze dankzij Joyn met één enkele klantenkaart kunnen genieten van verschillende voordelen bij de handelaars in hun buurt.”

Meer weten over onze partners? Lees er hier alles over.

Dit vind je misschien ook interessant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste al onze tips en tricks

Joyn gebruikt je gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.

Ontvang 50 gratis ideeën die jouw zaak laten boomen

50-ideas-cover