5 tips voor het maken van een goede beloning

Het succes van je getrouwheidsprogramma wordt in de eerste plaats bepaald door hoe aantrekkelijk je het maakt voor je klanten om te beginnen met sparen. Met een goede beloning zorg je ervoor dat je klanten sneller terugkomen naar jouw zaak. Reden te meer om genoeg aandacht te besteden aan de voordelen die jij aanbiedt.

1. Start bij je klantenbestand

Een goede beloning, daar heb je over nagedacht. Het liefst heb je vooraf ook wat onderzoek gedaan. Analyseer je klantenbestand: wie zijn je klanten, wat is relevant voor hen. Probeer zoveel mogelijk mensen aan te spreken met je beloningen.

2. Stel maximum vijf beloningen in

Vijf beloningen is ideaal. Hou het duidelijk voor je klanten. Zo weten ze goed waarvoor ze sparen. Zorg voor variatie in je voordelen. Zo kiezen je klanten zelf welke beloning hen het meeste aanspreekt.

3. Wees kort en bondig

Probeer met je beloningen iets nieuws in de kijker te plaatsen, een gerecht of een product. Zo laat je je klanten kennismaken met je vernieuwde aanbod. Zorg ervoor dat je de voordelen steeds kort en bondig beschrijft, bv. 150 gr. kipsalade gratis.

4. Werk met een opbouwend systeem

Het is een kwestie van een goed evenwicht te vinden. Je wilt je klanten niet te snel belonen, maar je wilt ook niet dat ze jaren moeten sparen. Begin met een beloning waarvoor je klanten slechts een paar keer moeten sparen maar die toch een goede waarde perceptie heeft. Vervolledig je beloningenpakket met een ultieme beloning, waarvoor je klanten absoluut willen doorsparen

5. Meten is weten

Controleer regelmatig of je beloningen werken. Verander af en toe het aanbod, zodat het interessant blijft voor je meest trouwe klanten. Let wel dat je dit niet te vaak doet. Het zou jammer zijn als een klant al een tijdje spaart voor je grootste beloning en er net niet geraakt.

 [class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]