5 apps voor een geslaagde Kerst

Ho Ho Ho! Het is eindelijk weer december en dat betekent aftellen naar Kerstmis! De kerstboom is al versierd, de kerstdecoratie doorheen het huis staat op zijn plek en buiten hangt de kerstverlichting in verschillende kleuren. Het enige wat nog mist zijn de pakjes. Die zijn nog onderweg van de Noordpool. Wij zochten naar verschillende apps om je nog meer in de Kerstsfeer te brengen. 

AdobeStock_313596242_Preview

1. Christmas Radio: een playlists vol Kerstmuziek

‘Christmas Radio’ is een app, waarmee je het hele jaar door naar Kerstmuziek kan luisteren. Meer dan elke andere tijd van het jaar worden feestdagen bepaald door de muziek die dit seizoen viert. Net daarom is deze app zo populair, niet alleen in België, maar over de hele wereld. Het enige wat je nodig hebt is Wi-Fi of mobiele data om een internetverbinding te maken en je kan luisteren naar rockende Kersthits, oude klassiekers of de nieuwste Kerstsingles.

Download apps op App Store       Download apps op Play Store

2. Secret Santa: lootjes trekken

Kerstmis zou Kerstmis niet zijn zonder de pakjes onder de boom. Zijn jullie van plan om een Secret Santa te houden? Wel, dan is ‘Secret Santa’ de app voor jou! Geef de namen in van alle deelnemers en de app bepaalt voor wie jij een cadeautje mag kopen. Zo hoef je zelf niets te regelen en heb je enkel je mobiele telefoon nodig. Handig, toch?

Download apps op App Store       Download apps op Play Store

3. Santa’s bag: organiseer je budget en aankopen  

Mensen zeggen vaak dat december de duurste maand van het jaar is, omdat we kadootjes kopen voor iedereen die we graag zien. De kleinste wil een speelgoedtrein, de oudste een scooter. Met ‘Santa’s Bag’ organiseer je makkelijk je aankopen. In een oogopslag zie je wat je gekocht hebt, hoeveel geld je gespendeerd hebt en hoeveel je nog kan uitgeven. Zo loopt je budget niet uit de hand.

Download apps op App Store       Download apps op Play Store

4. BPost Mobile App: stuur jouw kaartjes  

“Wij wensen jullie prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar”. We lezen dit op heel veel kaartjes, maar met de app van BPost kan je net deze boodschap op een creatieve manier overbrengen. Je kan namelijk een gepersonaliseerd kaartje maken met een foto en tekst naar keuze en dat vanaf je smartphone. Plus, het kaartje wordt meteen opgestuurd naar de juiste persoon . De eerstvolgende werkdag krijgt hij of zij dit kaartje al in de brievenbus, dankzij de ‘prior’-optie van BPost.

Download apps op App Store       Download apps op Play Store

5.   Santatracker van Google  

Altijd al willen weten hoe het er op de Noordpool aan toe gaat in de aanloop naar Kerst? Met Santatracker van Google heb je toegang tot  meer dan 20 minigames. De games zijn voor elke leeftijd, zodat iedereen kan genieten van de Kerstman. Tel samen met de Kerstman af naar zijn speciale dag en download de app!

Download apps op App Store         Download apps op Play Store